Čtvrtek, 18 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka za kulturou. Neseďte doma! Květen je bohatý na akce venku i uvnitř a počasí meteorologové slibují krásné! Můžete vyrazit za dobrým jídlem, za dobrým skutkem nebo třeba s dětmi na divadelní představení.

V Litoměřicích máte na výběr hned několik akcí. Pro ty, co zaspali, je v sobotu 20. května připravené pokračování festivalu MUZEJNÍ NOC. Například v Knihovně Karla Hynka Máchy si můžete od 9 hodin vyrobit krásný přívěšek na klíče technikou „Macramé,“ a v Muzeu insitního umění je od 10 hodin připravena Cesta na Měsíc – smyslová haptická dílna pro děti. Podrobnosti jsou TADY.

V litoměřickém Domě dětí a mládeže Rozmarýn bude na své návštěvníky v sobotu čekat tvořivá dílna pro rodiče s dětmi do osmi let. Pokud to počasí dovolí, vyrábět se bude od 9.30 přímo na zahradě DDM. Přijďte! Můžete si vyrobit nejrůznější dekorace z papíru, nebo si pomalovat plátěnou tašku. Pokud to počasí dovolí, bude i ohýnek. Podrobnosti jsou ZDE.

Klub českých turistů Litoměřice Vás zve na 44. ročník turistické akce s názvem LITOMĚŘICKÉ POCHODY. Pokud máte rádi pohyb na čerstvém vzduchu a procházky přírodou, neváhejte. Start je od 8 do 10 hodin na litoměřickém Mírovém náměstí a na výběr mají účastníci hned několik různě náročných tras. Pamětní listy a drobné upomínkové předměty samozřejmostí. Podrobnosti jsou ZDE.

V Levíně u Úštěka se v sobotu koná akce s názvem Dobrý den, keramiko! Jedná se o celodenní akci s bohatým kulturním programem a ohňovou show na závěr! Vše začne v 10 hodin dopoledne. Dobrou náladu s sebou, na akci se zabaví každý. Podrobnosti jsou TADY.

V Lovosicích pořádají tuto sobotu GULÁŠFEST! Akce bude probíhat od 14 až do 20 hodin přímo na Václavském náměstí. Přijďte ochutnat guláše všeho druhu, které můžete zapít pivem z některého regionálního pivovaru! Bude i maďarský folklór, irské tance a živá hudba! Vstupné zdarma. Podrobnosti jsou TADY.

V Roudnici nad Labem budou v sobotu FARMÁŘSKÉ TRHY. Tentokrát i s doprovodným kulturním program – po delší době bude vystupovat soubor AMBIAM – zahraje lidové písničky z Anglie, Skotska a Irska. K tomu všemu na děti čeká májová výtvarná dílnička s dopravní tématikou. Od farmářů můžete nakupovat od 8 do 12 hodin. Stánky budou tradičně u Kulturního domu Říp.

V neděli 21. května se koná Terezínská tryzna. Ústřední pietní akci k uctění obětí nacistické perzekuce letos navštíví i prezident republiky Petr Pavel. Podrobnosti ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -