Na Terezínskou tryznu letos dorazí i prezident Petr Pavel

0
475

Terezín – Už tuto neděli 21. května se koná ústřední pietní akce  k uctění obětí nacistické perzekuce – Terezínská tryzna. Letos za účasti prezidenta republiky Petra Pavla, který navíc pronese hlavní projev.

Terezínská tryzna se uskuteční na Národním hřbitově před Malou pevností v Terezíně. Po nástupu Čestné stráže a hudby Armády ČR bude tryzna v 10 hodin zahájena kladením věnců a kytic.

Státní hymna zazní v podání pěvkyně Edity Adlerové, po které přivítá zúčastněné ředitel Památníku Terezín Jan Roubínek. Následuje hlavní projev tryzny, který přednese prezident republiky Petr Pavel.

Poté přijde na řadu slovo pamětníka – v letošním roce vystoupí Ján Hanák, bývalý vězeň terezínského ghetta. Tryznu zakončí židovská a křesťanská modlitba a vystoupení pěveckého sboru  Puellae cantantes z Litoměřic.

Malá pevnost bude otevřena pro veřejnost od cca 10:30, po celý den bude ve všech objektech Památníku Terezín volné vstupné.                 

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: DDM ve Štětí přivítal děti z mateřských škol s akcí EKO-hrátky
Další článekZUŠka v Máchově divadle otevírá  „Bránu umění“
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno