Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůKulturaLitoměřická muzejní noc zabaví děti i dospělé!

Litoměřická muzejní noc zabaví děti i dospělé!

Litoměřice – V páteční podvečer 19. května se centrum Litoměřic a jeho nejbližší okolí promění v pestrý festival vernisáží, tvůrčích dílen, hudebních a divadelních představení a komentovaných prohlídek, které pro návštěvníky pod hlavičkou Litoměřické muzejní noci připravilo 10 místních kulturních institucí a spolků.

Pro ty, „co to zaspali“, tedy především pro děti a jejich rodiče, je již tradičně připravena i speciální nabídka v sobotu dopoledne.

Bohatý kulturní program, určený pro návštěvníky všech věkových kategorií, proběhne v pátek od 17 do 22 hodin, v sobotu pak od 10 do 12 hodin. Tvůrčí vyžití přinesou malým i velkým zájemcům výtvarné dílny a workshopy, které letos proběhnou v Knihovně Karla Hynka Máchy, v Gotickém dvojčeti a v sobotu dopoledne také v Muzeu insitního umění.

Připraveny jsou i oblíbené komentované prohlídky, které návštěvníky provedou aktuální výstavou Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, Galerií marionet či Muzeem Křišťálový dotek. Bohatá je rovněž nabídka divadelních a koncertních vystoupení, které připravuje Institut kresby a grafiky v Gotickém dvojčeti, Severočeská galerie na svých parkánech, galerie v kavárně Fér Kafe a Sváťovo dividlo.

K „tahákům“ pátečního programu bude jistě patřit speciální podvečerní program, který připravila Severočeská galerie v Muzeu insitního umění. Děti i dospělí se tu hravou formou seznámí s jeho stálou expozicí a těšit se mohou i na malou odměnu, která je čeká za splnění připravených úkolů. Chybět nebude ani tradiční sobotní pohádka v provedení Sváťova dividla, která se letos odehraje pod širým nebem v Parku Václava Havla.  

V pátek i v sobotu bude na litoměřickém náměstí k dispozici Informační stan, v němž návštěvníci Litoměřické muzejní noci obdrží veškeré informace a tištěnou mapu programu.

Mapa a podrobný program jsou ke stažení také na webu Severočeské galerie výtvarného umění. Rychlé propojení s touto webovou stránku umožňuje QR kód, který je vytištěn na všech propagačních materiálech. S identifikační páskou, kterou návštěvníci dostanou v Informačním stanu Litoměřické muzejní noci nebo na jednotlivých stanovištích, je vstup na všechny připravené programy zdarma.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

Autor: Barbora Klipcová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -