Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřice44. Litoměřické pochody už tuto sobotu

44. Litoměřické pochody už tuto sobotu

Litoměřice – V sobotu 20. května si přijdou na své také vyznavači pohybu na čerstvém vzduchu. Litoměřický Klub českých turistů ve spolupráci se Zdravým městem Litoměřice totiž připravili 44. ročník velmi oblíbené turistické akce s názvem „Litoměřické pochody.“

Pro turisty jsou připraveny jako obvykle čtyři různě dlouhé a náročné trasy. Start je na Mírovém náměstí v Litoměřicích od 8 do 10 hodin, cíl bude fungovat do 17 hodin na stejném místě.

Pro účastníky jsou i letos připraveny pamětní listy a drobné upomínkové předměty.

Trasa 8 kilometrů: Litoměřice – Vyhlídka Karla Pouchy – Mostná hora – skalní útvar Kočka – Žitenice – pěší stezka do Litoměřic – Jiráskovy sady – Litoměřice.

Trasa 12 kilometrů: Litoměřice – Vyhlídka Karla Pouchy – Mostná hora – skalní útvar Kočka – Žitenice – Hibschova jeskyně – Skalice – Pokratice – Litoměřice.

Trasa 20 kilometrů: Litoměřice – vrch Radobýl – Malíč – Velké Žernoseky – vrch Malá Vendula – Kalvárie (Porta Bohemica) – přístaviště Velké Žernoseky – Park inspirace – Píšťany – Žalhostice (cyklostezka) – Litoměřice.

Trasa 32 kilometrů: Litoměřice – Pokratice – Skalice – vrch Hradiště – vrch Varhošť s rozhlednou – vrch Plešivec – Kamýk (zřícenina hradu) – vrch Radobýl – Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -