Sobota, 4 května, 2024
20.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka s tipy, kam vyrazit. Poslední srpnová sobota a neděle je na Litoměřicku zasvěcena především dětem, které se loučí s prázdninami. Neseďte doma! Užijte si víkend naplno!

V Litoměřicích se v sobotu 26. srpna  koná DEN PRO DĚTI NA ZAHRADĚ ČECH. Výstaviště zaplní atrakce, chybět nebude ani program plný pohádek, soutěží o ceny a dalších lákadel. Těšit se můžete třeba na ohňovou show, na Sváťovo dividlo nebo na možnost ZDARMA se projet na čtyřkolkách. Podrobnosti jsou ZDE.

Zároveň s akcí DEN PRO DĚTI bude na Zahradě Čech probíhat výstava zvířátek v režii žitenických chovatelů. V pavilonech G a H uvidíte králíky, morčata, činčily, drůbež, holuby, hady a řadu dalších zvířat. Na místě seženete krmivo pro zvířata, i chovatelské potřeby. Děti se mohou svézt na ponících nebo využít skákací hrad. Další informace ZDE.

O víkendu také probíhá Litoměřický filmový festival. Přehlídka zahraničních i českých (převážně nedistribučních) filmů letos láká na 25. projekcí. Festival probíhá v Kině Máj, v Divadle Karla Hynka Máchy a v letním kině na Střeleckém ostrově. Společné téma celého festivalu zní HRANICE. Kompletní program celého festivalu (a informace ke všem snímkům) ZDE.

V Roudnici nad Labem se v sobotu konají FARMÁŘSKÉ TRHY. Na Husově náměstí můžete nakupovat od 8 do 12 hodin. Seženete sezónní ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, pečivo, kvalitní kávu,  keramiku,  domácí džemy a spoustu dalších produktů. Děti zabaví výtvarná dílnička.

V Keblicích na hřišti se v sobotu koná Rozloučení s prázdninami, které je v obci tradičně spojené s šerpováním prvňáčků. Na hřišti na děti čekají od 14 hodin hry a soutěže, malování na obličej, obří klouzačka i hudba. Hlavním lákadlem je tentokrát americká historická technika.

Nezklame ani HRADOZÁMECKÁ NOC. Poznejte své oblíbené památky v netradiční podobě a s netradičním programem! Státní zámek Libochovice zve na speciální kostýmované prohlídky zámku, zatímco v Ploskovicích lákají třeba na festival ohně a pohybu. Podrobnosti jsou TADY.

V neděli 27. srpna jste zváni na turisticko – zábavnou akci s názvem OPÁRENSKÁ KECKA. Start i cíl celé akce je ve sportovním areálu v Malých Žernosekách. Nejkratší trasa má tři kilometry a zavede Vás tradičně do Opárenského údolí, kde na děti budou čekat zábavné úkoly. V cíli se všichni předem registrovaní mohou těšit na občerstvení a drobné dárečky. Podrobnosti jsou TADY.

Na roudnickém letišti se budou v neděli loučit s prázdninami. Buďte s dětmi u toho! Připravena je výstava letadel, výstava historických traktorů, vyhlídkové lety, letecké ukázky, soutěže a mnoho dalších překvapení. VSTUPNÉ ZDARMA, z Roudnice nad Labem Vás na letiště zdarma odveze autobus! Podrobnosti jsou ZDE.

V Libochovicích se budou loučit s prázdninami na fotbalovém hřišti. A to v neděli 27. srpna od 15 hodin. Přiletí také oblíbené letadlo s bonbóny. Vyřádit se můžete na airsoftové střelnici nebo na kolotočích a představí se i místní sbor dobrovolných hasičů, který předvede svou techniku a dovednosti. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -