Neděle, 28 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoHradozámecká noc bude i na Litoměřicku

Hradozámecká noc bude i na Litoměřicku

Litoměřicko – V sobotu 26. srpna se koná Hradozámecká noc. Akce Národního památkového ústavu si klade za cíl představit památky v netradiční podobě a s netradičním programem. Rozhodně buďte u toho! Zapojí se i některé památky na Litoměřicku.

Státní zámek Libochovice Vás zve na speciální oživlé prohlídky. Probíhat budou od 20 hodin. Přímo v interiérech zámku můžete v tento večer potkat jeho bývalé majitele a služebnictvo. Prohlídka ozvláštněná  kostýmy a hranými vstupy trvá zhruba 30 minut a je vhodná pro děti od 6 let. Doporučujeme vstupenky zakoupit on-line ZDE.

Státní zámek Ploskovice pořádá Hradozámeckou noc ve spolupráci s Agenturou HuDiLaS a zve Vás na speciální prohlídky zámku za večerního osvícení. Všichni máme představu o tom, jak vypadaly pompézní události, ale jaký byl každodenní život šlechty? Máte šanci zjistit v době od 18 do 22 hodin. Nutná rezervace vstupenek na 416 749 092.

Současně s Hradozámeckou nocí bude na ploskovickém zámku probíhat i festival ohně a pohybu, Incendio. Tradiční dětský festival ohně a pohybu Incendio byl zmenšen na hradozámecké mini Incendio. Od 20 hodin se před zámkem v Ploskovicích o ohnivé poháry utkají v talentové soutěži děti i dospělí a následně po ní se ukáží hosté – například skupina Novus Origo z Vysočiny, RockFire z Řehořova, litoměřické Vox Luminas a Funky Dangers.

Hrad Házmburk bude v sobotu otevřený až do 22 hodin. Můžete si zde (mimo jiné) opéci buřty. Nasvícený hrad také doslova vybízí k focení.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -