Pondělí, 29 dubna, 2024
24.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoOpárenská kecka zve rodiče s dětmi již počtvrté do přírody

Opárenská kecka zve rodiče s dětmi již počtvrté do přírody

Litoměřicko – Čtyři turistické trasy v srdci Českého středohoří a dětská stezka plná soutěží budou již počtvrté lákadlem pro malé i velké turisty. Poslední srpnovou neděli se totiž koná další ročník turisticko-zábavné akce OPÁRENSKÁ KECKA.

Tu tradičně pořádá produkční agentura Altros Media ve spolupráci s obcí Malé Žernoseky a společností AŽD Praha, provozovatelem oblíbených vlakových turistických linek.

Akce, kterou každoročně navštíví stovky lidí, zavede účastníky na čtyřech trasách na jedna z nejhezčích míst Českého středohoří. „Každý rok se účastní hlavně řada rodin s dětmi, protože kratší trasy jsou zpestřené řadou zajímavých soutěží a aktivit,“ říká pořadatel Jan Štok.

V Opárenském údolí mezi Opárnem a Malými Žernosekami totiž účastníci neminou interaktivní stezku s úkoly pro děti i dospělé. Na šesti stanovištích si zkusí chůzi po lanové lávce, rybaření v Opárenském potůčku, střelbu z luku, poznávačky a další aktivity, se kterými letos pomohou lovosičtí skauti nebo rodinné centrum Mozaika.

Nejkratší trasu bude možné začít jízdou malebným údolím vláčkem Švestkové dráhy, linkou T4 společnosti AŽD Praha. Tu lze zahájit jak Litoměřic, tak z Lovosic. Náročnější trasy pak návštěvníky zavedou například na Lovoš a nejnáročnější trasa o délce 32 km pak vede mimo jiné přes Boreč, Ostrý a chybět nemůže ani Milešovka.

Pořadatelé děkují za podporu obci Malé Žernoseky, městu Lovosice a společnosti AŽD Praha.

Více informací a registrace ZDE.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -