Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše kulturní pozvánka. Tentokrát je úplně napěchovaná akcemi – nebudete vědět, „kam dřív skočit.“ Jsou znát blížící se Velikonoce i trochu posunutá plesová sezóna. Vyrazit můžete třeba na výstavu kraslic, do divadla nebo na velikonoční jarmark.

Ve Velkých Žernosekách – v Parku inspirace – budou v sobotu 9. dubna slavnostně otevírat Labskou stezku pro letošní sezónu. Na akci můžete dorazit stylově na kole – z Litoměřic ovšem bude vyjíždět i výletní vláček. V Parku inspirace pak na Vás bude čekat bohatý program – 3D cyklostezka, divadlo pro děti, soutěže o ceny a mnoho dalších lákadel. Více informací najdete ZDE.

V Roudnici nad Labem  v sobotu začínají farmářské trhy. Přijďte si na Husovo náměstí a podpořte místní pěstitele a farmáře!  Šanci máte od 8 až do 12 hodin. Podrobnosti najdete TADY.

A bude také HON NA VELIKONOČNÍ ZAJÍCE – zábavná stezka s úkoly a odměnami pro děti. Začátek je ve 13 hodin v roudnickém café Ve městě. Podrobnosti najdete TADY.

Ve vestibulu Státního zámku Ploskovice probíhá VELIKONOČNÍ VÝSTAVA – po celý víkend od 9 do 15 hodin. Přijďte obdivovat ruční práce – háčkování, patchwork nebo pletení. K zakoupení budou i kraslice, výrobky z proutí a ručně dělané šperky – podrobnosti najdete ZDE.

Kulturní dům v Libotenicích tento víkend hostí 11. ročník Výstavy kraslic od malířů a malířek z celé republiky. Přijďte! Výstava probíhá vždy od 10 do 16 hodin. A bude i kulturní program a ukázka některých řemesel. Podrobnosti najdete ZDE.  

Velikonoce budou tento víkend slavit také v Třebenicích – na Paříkově náměstí proběhne v sobotu 9. dubna Velikonoční jarmark. Akce začíná ve 14 hodin, a kromě svátečního zboží slibuje i bohatý kulturní program a živou hudbu v podání kapely Sebranci. Podrobnosti najdete ZDE.

V Lovosicích mají v sobotu 9. dubna Reprezentační ples města. Letos ho moderuje Jan Onder. Ples startuje ve 20 hodin, k tanci a poslechu bude hrát kapela Fajn. Těšit se můžete na bohatou tombolu, welcome drink i předtančení, které obstará sám Jan Onder s herečkou Danou Batulkovou. Podrobnosti najdete TADY.

Ples mají v sobotu také ve Velkých Žernosekách. Bude probíhat v Kulturním domě od 20 hodin. O hudební doprovod se postará kapela No Headache. Ve 21.30 bude slavnostní předtančení.

V neděli 10. dubna běžte s dětmi do Divadla Karla Hynka Máchy. Od 15 hodin se tady bude hrát VELIKONOČNÍ POHÁDKA plná jarních tradic a říkadel. Podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -