Pondělí, 20 května, 2024
22.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Víkend je tu a bude to akční a zábavné! S akcemi se totiž na Litoměřicku roztrhl pytel. Na své si přijdou milovníci dobrého vína, fandové do pořádné muziky, rodiny s dětmi i sportovci. Je z čeho vybírat a počasí má vyjít, takže neváhejte!

V Litoměřicích se v sobotu 11. května ráno koná BLEŠÁK spojený s FÉROVOU SNÍDANÍ. Dvě propojené akce se uskuteční na Tržnici Felixe Holzmanna. Přijďte! Blešák začíná úderem 8. hodiny, férová snídaně v 9 hodin. Snídat se bude na trávníku uprostřed tržnice. Stolečky, deky, příbory, hrnečky a hlavně dobroty z lokálních surovin s sebou! Přijďte si užít sousedské setkání!

V Roudnici nad Labem na Husově náměstí se v sobotu konají FARMÁŘSKÉ TRHY. Začínají v 8 hodin ráno a končí v pravé poledne. V době od 9 do 11 hodin bude i kulturní program. Na trzích seženete ovoce a zeleninu, sadbu, koření, čaje, domácí džemy a marmeládu, kávu, víno a spoustu dalších dobrot.

FÉROVÁ SNÍDANĚ V ROUDNICI bude v parku Josefa Hory a to od 9 hodin. Akce se koná za každého počasí – organizátoři mají k dispozici párty stany. V loňském roce měla akce v Roudnici velký úspěch – pojďte to zopakovat! Více informací ZDE.

Na roudnickém zámku si můžete s dětmi projít JARNÍ STEZKU. Přímo v zámku budou děti bojovat se skřetem Voděsem, aby získaly vodu pro vílu Voděnku, která potřebuje zalít kytičky v zámecké zahradě. Na děti čeká spousta zábavných úkolů a také odměna na závěr. Stezka bude k dispozici od 10 do 16 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

Ve Velkých Žernosekách, v Parku inspirace, bude v sobotu 11. května probíhat RODINNÝ DEN. Přijďte si sem užít jarmark regionálních výrobků, tvořivé dílny a hru o ceny! Ve 13 hodin bude i pohádka o vodnících. Podrobnosti jsou ZDE.

V sobotu můžete vyrazit také na 16. ročník ŽERNOSECKÉHO KOŠTU. Prodejní výstava místních vín začíná ve 13 hodin a potrvá až do večera. Bude živá hudba, občerstvení i program pro děti. Z Litoměřic do Velkých Žernosek a zpět bude v pravidelných intervalech jezdit autobus, takže auta nechte doma a přijďte si to naplno užít! Podrobnosti jsou TADY.

Nezklame ani fotbalové ŽERNOSECKÉ DERBY. SK Sokol Malé Žernoseky vyzývá na souboj Sokol Velké Žernoseky – a bude to paráda. Derby začíná v 15 hodin a organizátoři slibují bohatý program před i po zápase! Přijďte žernosecké podpořit! Podrobnosti ZDE.

V Lovosicích se v sobotu 11. května koná GULÁŠFEST A SLAVNOSTI PIVA. Akce začne ve 13 hodin na Václavském náměstí a nabídne guláše všeho druhu, produkci regionálních pivovarů, živou hudbu i program pro děti. Podrobnosti jsou TADY.

V neděli vezměte děti do Divadla Karla Hynka Máchy na pohádku z produkce Divadélka Koloběžka. Hrát se bude klasická pohádka o Jeníčkovi a Mařence – Perníková chaloupka. Lístky se dají koupit TADY.

Pohádka se bude hrát také v Kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem. Od 10 hodin to zde má rezervované Sváťovo dividlo a Míša Kulička. Podrobnosti jsou TU.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -