Pondělí, 20 května, 2024
22.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceMezinárodní spolupráce na ZŠ Antonína Baráka Lovosice pokračuje

Mezinárodní spolupráce na ZŠ Antonína Baráka Lovosice pokračuje

Lovosice – V rámci projektu Erasmus+ „Ahoj Evropo, spojení navázáno!“ Základní školu Antonína Baráka v Lovosicích navštívili tři francouzští kolegové z Collège Canterane v Medocu.

Jednalo se již o naše třetí vzájemné setkání, s cílem načerpat novou inspiraci pro svou stávající výuku.

Tři učitelé u nás strávili tři dny a zúčastnili se výuky v rámci takzvaného „stínování“. Náplní jejich práce byly především náslechy ve vybraných hodinách anglického jazyka, tělesné výchovy, přírodopisu či výtvarné výchovy. Vedle toho probíhaly schůzky, na nichž jsme společně probírali kurikula svých předmětů, rozvržení do ročníků, podmínky k práci, přípravy na vyučování, didaktické postupy a metody, projektové aktivity žáků, zapojení ICT ve výuce a další témata.

Na společné schůzce s vedením školy jsme dále diskutovali o podobnosti a odlišnosti školních systémů, rozdíly v náplni práce učitelů i nepedagogických zaměstnanců obou škol. Intenzivně jsme se také věnovali dalším možnostem spolupráce.

Naše francouzské hosty především nadchla příjemná atmosféra, která na škole vládne, a přístup učitelů k žákům i výuce samotné.

Oslovila je také krása Prahy a měli i možnost poznat lovosické památky a okolí. Pro nás byl velkým přínosem rozvoj našich komunikačních dovedností v anglickém jazyce, sdílení vlastních zkušeností z pedagogické praxe a motivace k další práci.

Autor: Bc. Martina Jablonovská, M.A.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -