Neděle, 19 května, 2024
21.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Vypadá to, že nás čeká horký letní víkend, takže rozhodně neseďte doma. Přestože začaly prázdniny (nebo možná právě proto) akcí se bude tuto sobotu a neděli konat celá řada. A vezměte určitě i děti.

V sobotu 2. července se koná Putování za víny brány Čech – konkrétně za víny Velkých Žernosek a okolí. Přímo na vinici se můžete setkat s vinaři a ochutnat to nejlepší z jejich sklepů. Připravená stezka, na kterou se dá vyrazit kdykoliv od 11 hodin, má necelých pět kilometrů. V ceně startovného (200,- Kč) je mimo jiné mapa a degustační sklenička, kterou si pak odnesete domů. Podrobnosti jsou ZDE.

V Terezíně si můžete v sobotu užít LÉTO V PEVNOSTI. Akce bude probíhat od 10 do 16 hodin. Čekají na Vás sapéři, živá zvířátka a jízda na ponících, ukázky hasičské techniky, dělostřelci, zajímavá povídání o historii pevnosti a mnoho dalšího – zkrátka den plný zábavy. Podrobnosti jsou ZDE.

Levandulová farma v Židovicích pořádá 2. a 3. července Dny otevřených dveří. Přijďte si užít kousek ráje pod Řípem! Po oba dny bude farma pro veřejnost otevřená od 10 do 17 hodin. Těšit se můžete na komentované prohlídky farmy, improvizovaný levandulový krámek s produkty z levandule a bude i bohatá nabídka občerstvení. Účast přislíbila Cukrárna a kavárna Dortletka z Roudnice nad Labem a židovický minipivovar. Velkým lákadlem akce je také višňový sad, ve kterém můžete nerušeně relaxovat. Více informací najdete TADY.

Státní zámek Libochovice o víkendu láká na bohatý program. Můžete si tady užít výstavu bonsají, výstavu papoušků nebo využít program pro děti, který se bude odehrávat v zámeckém parku. Program pro děti bude probíhat od 13 do 16 hodin, výstavy můžete navštívit v průběhu celého dne. Informace jsou TADY.

V Muzeu granátu v Třebenicích začne v sobotu 2. června v 18 hodin NOVÁ VÝSTAVA. Své grafiky tady veřejnosti představí Jordan Tenčev – karlovarský grafik, malíř a keramik. Na vernisáž jste pochopitelně zváni!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -