Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiUžijte si léto s MKZ Litoměřice

Užijte si léto s MKZ Litoměřice

Na začátku prázdnin ovládnou litoměřické Kino Máj Mimoni. Žluté roztomilé postavičky jsou zpátky ve svém nejočekávanějším animovaném pokračování: Mimoni 2: Padouch přichází. Jedná se o šílené a zábavné dobrodružství těchto stvoření, která se učí pracovat pro svého nového pána, malého Grua. Předchozí díl vidělo v českých kinech neuvěřitelných 850 tisíc diváků. Komedie plná akce, šílených nápadů, nakažlivého humoru a důležitých lekcí na téma pravé přátelství bude stát za to a v Kině Máj se objeví hned na začátku léta. Dalším lákadlem pro děti je jistě také animovaný film DC Liga supermazlíčků. A těšit se můžete též na další díl filmu Thor: Láska jako hrom.

V létě se na programu MKZ objeví další dva koncerty Litoměřického varhanního léta, 27. července a 24. srpna. Slavné světové melodie zazní v rámci Velkého letního koncertu na Mírovém náměstí 5. srpna.

Nově se na Zahradu Čech přesouvají Pivní slavnosti. Bude tomu tak 13. srpna a pro milovníky piva je připraven bohatý kulturní program.

Pro děti si MKZ Litoměřice připravila hned dvě akce – Letní čtvrtek, který se nově bude konat 4. srpna v Jiráskových sadech, dále pak Den pro děti na Zahradě Čech, který tradičně uzavírá léto a tentokrát bude ve stylu ZOO. 

A protože Divadlo Karla Hynka Máchy v Litoměřicích slaví tento rok 200 let, slavit bude i v létě pod širým nebem novou Letní scénou divadla. Ta bude obsahovat komedie, pohádky či hudební vystoupení. Zveme všechny, kteří chtějí zažít divadelní romantiku letních dnů.

„Za celý tým Městských kulturních zařízení v Litoměřicích bych chtěla všem popřát odpočinkové léto plné sluníčka a skvělé zábavy, kterou se pokusíme podpořit námi připravovanými akcemi,“ dodala na závěr Michaela Mokrá, ředitelka MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -