Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Využijte krásného letního počasí a užijte si akce, které se v okrese konají! Opět je z čeho vybírat! Vyrazit můžete třeba za dobrým vínem, do divadla nebo za řemesly a lokálními produkty.

V Litoměřicích se v sobotu 14. května koná Férová snídaně. Přijďte na Tržnici Felixe Holzmanna a užijte si parádní piknik s přáteli! Dobrou náladu a domácí dobroty s sebou! A můžete i soutěžit – stačí, když na tržnici přinesete vlastnoručně upečenou buchtu. Více informací ZDE.

V Divadle Karla Hynka Máchy se bude od 15 hodin hrát Princezna koloběžka v podání Liduščina divadla. Pohádka je vhodná pro děti do jedenácti let. Po představení následuje výtvarná dílna. Informace najdete TADY.

Ve Velkých Žernosekách bude sobota patřit v pořadí už čtrnáctému Žernoseckému koštu. Přijďte ochutnat vína od vinařů z okresu Litoměřice, podpořte jejich podnikání a užijte si parádní atmosféru! Akce bude probíhat od 13 hodin ve velkožernoseckém kulturním domě a kromě vína je připravena i živá hudba, občerstvení a zábavný program pro děti. Z Litoměřic do Velkých Žernosek bude jezdit silniční výletní vláček. Podrobnosti o akci najdete ZDE.

Ve Stadicích, kousek od Ústí nad Labem, si můžete v sobotu 14. května užít parádní den plný zábavy. Čekají na Vás řemeslné stánky, degustace vína, prodej lokálních produktů, živá hudba a spousta dalších atrakcí. Dětem udělá radost loutkové divadlo, skákací hrad a tvořivé dílničky. Vstupné na Setkání u Památníku Přemysla Oráče je zdarma, akce startuje v 10 hodin dopoledne. Podrobnosti najdete TADY.

Sobotní večer si můžete užít v Terezíně, kde bude od 19.30 koncertovat věhlasný dětský sbor z Lipska. Vstupné je zdarma. V průběhu večera zazní písně z terezínského ghetta. Podrobnosti najdete ZDE.

V neděli 15. května se bude konat Terezínská tryzna. Ústřední pietní akce tohoto roku začne v 10 hodin dopoledne. Pro návštěvníky bude Malá pevnost dopoledne uzavřena. Do všech objektů Památníku Terezín je v tento den vstup zdarma. Více si přečtěte TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -