Čtvrtek, 16 května, 2024
15.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam v následujících dvou dnech vyrazit Sedět doma totiž rozhodně nemusíte! Na Litoměřicku se budou především ochutnávat svatomartinská vína,  nechybí ovšem ani akce pro děti a rodiče.

V Roudnici si v sobotu 13. listopadu  nenechte ujít Svatomartinské farmářské trhy. Letos jsou bez doprovodného programu – příjezd svatého Martina se pořadatelé rozhodli pro tentokrát zrušit, ale i tak zaručeně nezklamou. Na akci budou mimo jiné také stánky se svatomartinským a mladým vínem – na místě budete moci ochutnat i nakoupit. Více informací najdete ZDE.

Otevřené vinné sklepy na Podřipsku nabídnou v sobotu od 9 do 20 hodin možnost seznámit se s místními vinaři a ochutnat to nejlepší z jejich sklepů. Akci začněte v Informačním a dopravním centru Podřipska v Arnoštově ulici. Právě zde si zakoupíte vstupenku – nebo již zakoupenou vstupenku vyměníte za degustační skleničku, elektronický čipový pásek a leták s detailními informacemi o průběhu celého dne. Účastníky akce budou přepravovat speciální VÍNOBUSY. Podrobnosti najdete ZDE.  

V Litoměřicích v sobotu navštivte Dům dětí a mládeže Rozmarýn. Budou tady probíhat hned dvě akce. Zatímco dopoledne – v čase od 9 do 11 hodin – můžete tvořit v keramické dílně, v odpoledne si přijďte zacvičit. Zumba pro rodiče s dětmi startuje v 15 a v 16 hodin  – každá skupina bude cvičit a tancovat zhruba hodinku. Informace najdete TADY.

Komunitní zahrádka v Litoměřicích pořádá v sobotu od 10 do 11 hodin Den otevřených dveří. Pokud chcete mít v centru města vlastní záhonek, určitě přijďte. Můžete si popovídat se zakladatelkami komunitní zahrádky i s ostatními zahrádkáři, a podívat se, jak to na komunitní zahrádce vlastně chodí. Teplé oblečení a horký čaj s sebou! Podrobnosti najdete TADY.

V litoměřické Krušovické pivnici bude Jozef Pásztor opět vařit pravou maďarskou kapustnici a guláš ve prospěch dětského oddělení litoměřické nemocnice. Na oběd můžete přijít od 13 hodin. Podrobnosti najdete ZDE.

V Libochovanech bude v sobotu 13. listopadu lampionový průvod. Sraz účastníků s lampiony je v 17 hodin u mateřské školy. Na děti i rodiče budou čekat strašidelné soutěže o drobné odměny a také pohoštění, které připravily místní maminky.

V neděli můžete s dětmi vyrazit do litoměřického Divadla Karla Hynka Máchy. V 10 hodin tady začne hrát Sváťovo dividlo pohádku „Sněhurka a sedm trpaslíků.“

V kavárně LOVO Café se bude v neděli od 10.30 zdarma promítat rodinný animovaný film „Legenda o konci světa.“

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -