Čtvrtek, 25 dubna, 2024
2.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Tato sobota a neděle je především ve znamení keltského svátku Halloweenu, který je v Česku stále oblíbenější. Nenechte se dvakrát pobízet a vezměte děti na lampionový průvod nebo si v podzimní atmosféře užijte farmářské trhy.

Farmářské trhy si můžete užít tuto sobotu 30. října v Roudnici nad Labem. Na Husovo náměstí dorazí pěstitelé ovoce a zeleniny z blízkého okolí. K mání bude i víno, pečivo, mléčné výrobky, dušičkové zboží a spousta dalšího. Trhy začínají v 8 hodin ráno a potrvají až do pravého poledne. V 10 hodin bude přímo na tržišti hrát divadlo Pruhované panenky pohádku O červené karkulce.

V roudnické Galerii moderního umění pořádají od 16 hodin PODZIMNÍ BÁSNICKÉ ODPOLEDNE. Přijďte na jubilejní – desáté – setkání a seznamte se se současnou básnickou tvorbou! Vstupné je zdarma. Podrobné informace jsou ZDE.

V Křešicích pořádají tuto sobotu lampionový průvod. Vyjde v 18.30 od Mariánského kostela a bude pokračovat na hřiště u Labe. Připravena je světelná a ohnivá show Vox Luminas. Všichni si navíc mohou opéci buřtíka, které budou pro děti zdarma. Akce, která se koná pouze za příznivého počasí, vyvrcholí ohňostrojem. Podrobnosti najdete ZDE.

V neděli 31. října se s dětmi vypravte do Lovosic. Ve zdejší kavárně LOVO Café, která je v Centru kultury Lovoš, bude od 10.30 hrát Divadlo Pohadlo. Dětem nabídne pohádku „Co se děje v Mokroušově.“ Představení, na které je vstup zdarma, je interaktivní a malí diváci se do něj aktivně zapojí. Více informací najdete TADY.

V litoměřickém hradu začíná v neděli ve 14 hodin výstava nazvaná „Sen.“ Přijďte na slavnostní zahájení! Vernisáž bude i s živou hudbou. Pokud jde o výstavní expozici, představí se Věra Jenšovská (keramika) a Karel C. Gring, který ukáže své obrazy a texty. Výstava pak bude hradní galerii zdobit až do 30. listopadu.

V Jiráskových sadech u fontány startuje v neděli v 17 hodin HALLOWEENSKÉ PUTOVÁNÍ. Lampionový průvod půjde na Mostnou horu, kde na děti čekají strašidelné soutěže o drobné odměny.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -