Pátek, 19 dubna, 2024
3.7 C
Litoměřice
DomůSportHokejStadion vyhrál díky druhé třetině těsně domácí derby se Slovanem

Stadion vyhrál díky druhé třetině těsně domácí derby se Slovanem

Litoměřice – V minulém kole prohráli litoměřičtí hokejisté v Prostějově a byla to pro ně třetí porážka v řadě. Slovan oproti tomu získal jeden bod, když v domácím souboji s Vrchlabím tahal za kratší konec v samostatných nájezdech. Tentokrát se tito rivalové utkali v Litoměřicích, jde se domácí bleskově ujímají vedení.

Hosté ovšem stejně rychle odpovídají. Ve druhé třetině, která se ukáže býti tou rozhodující, využívají litoměřičtí tři přesilové hry a vytvářejí si třígólový náskok. Ústečtí v poslední části bojují, ale daří se jim pouze dotáhnout na rozdíl jediné branky. Stadion zůstává po tomto kole na druhé příčce a Slovan se propadá na příčku třináctou.

V čase 00:21 nabíjí Válek od zadního mantinelu do pravého kruhu Sihvonenovi, jehož bomba zaplouvá přesně do vzdálenější šibenice. Ve třetí minutě si připisuje první úspěšný zákrok Král, který nachází kotouč v lapačce. V čase 02:37 nachází Š. Bláha z vrcholu pravého kruhu u vzdálenější tyče zcela volného Trávníčka, proti jehož střele bez přípravy se nestíhá Král přesunout. V páté minutě prověřuje Zajíčka Berka a po něm je neúspěšný i Rouha. V šesté minutě nastřeluje Sihvonen pouze Zajíčkův připravený beton. V téže minutě je zblokována Zárubova bomba od modré čáry. V sedmé minutě pálí od modré čáry nepřesně Jícha. V osmé minutě nabíjí Jícha od pravého mantinelu na modrou čáru Výtiskovi, jehož bombu vytěsňuje Zajíček vyrážečkou. V deváté minutě se provinili hosté zakázaným uvolněním. O chvíli později se znovu vhazuje před Zajíčkem. V desáté minutě si ústečtí, kteří jsou pod velkým tlakem vypomáhají dalším zakázaným uvolněním. V téže minutě se neprobil do zakončení Trávníček. V 11. minutě se dostal k zakončení Jouza, do kterého se okamžitě pouští Holý. Oba aktéři této šarvátky putují na trestnou lavici, Holý za hrubost a Jouza za sekání. Ve 12. minutě nenachází na Zajíčka recept Marcel. Ve 13. minutě je do ochranné sítě sražena Výtiskova rána. Ve 14. minutě se pokouší Přikryl před brankou tečovat Válkovo nahození od modré čáry, ale Zajíček je připraven. V 15. minutě se Zajíček zapotil s Pajerovou bombou od modré čáry. V 16. minutě je Havránek potrestán za hákování. O chvíli později nachází Zajíček v lapačce Válkovu ránu od modré čáry. V 17. minutě je poslán k ledu zakončující Havelka, k němuž spěchá lékař. Havelka nemůže došlápnout na nohu a je svými spoluhráči odváděn na střídačku. V téže minutě sjíždí na modré čáře kotouč z hokejky Holému. V 18. minutě pálí Trávníček od modré čáry vysoko nad. V 19. minutě nachází Trávníček Š. Bláhu, ale tomu se nedaří usměrnit kotouč do poloodkryté branky. Ve 20. minutě vyráží Král pravým betonem Havránkovu střelu. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Ve 21. minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 22. minutě napřahuje na modré čáře Kottek, ale Zajíček jeho bombu vyráží. V táže minutě si na pozorném Zajíčkovu vylámal zuby Berka a po něm i Svoboda. Ve 23. minutě se nevešel mezi tři ryče Jebavého pokus od levého mantinelu. Ve 24. minutě je v útočném pásmu odzbrojen Rouha a Marcel se musí hodně rychle vracet. Ve 25. minutě vyráží Zajíček Berkův pokus z levého kruhu. Ve 27. minutě nastřeluje O. Procházka z prostoru mezi kruhy pouze hruď dobře postaveného Zajíčka. V téže minutě je Přindiš vyloučen za hákování. V čase 27:03 nachází v počerní výhodě Přikryl z pravého kruhu u bližší ryče zcela volného O. Procházku a ten nedává Zajíčkovi šanci. Ve 28. minutě se usazují v útočném pásmu hosté. Ve 29. minutě se Král hodně rozčiluje, protože schytal ránu do masky a rozhodčím trvalo dlouho, než přerušili hru. Král dostává menší trest za zdržování hry, posunutí branky. V téže minutě zaměstnává Zajíčka v oslabení Koláček. Ve 30. minutě ukrývá Král v lapačce Drtinovu bombu od modré čáry. Ve 31. minutě míří M. Tůma od modré čáry příliš vysoko. Ve 32. minutě bude Přindiš pykat za hákování. Ve 33. minutě netrefuje v levém kruhu přihrávku Sihvonen. V téže minutě je Trávníček potrestán za hákování a litoměřické čeká minutová přesilová hra pět na tři. V čase 32:54 přihrává Přikryl z vrcholu pravého kruhu k bližší tyči Jíchovi, jehož nabídku napříč brankovištěm zametá do zcela odkryté části branky u opačné tyče zcela volný Sihvonen. Ve 34. minutě dostává M. Tůma trest dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. V čase 33:15 vyráží Zajíček Holého bombu z vrcholu kruhů pouze k Jíchovi a ten využívá další přesilovou hru pět na tři. Ve 36. minutě napadá litoměřickou rozehrávku Milfait. Ve 37. minutě končí kotouč v ochranné síti za Zajíčkovou klecí. V téže minutě he do ochranné sítě sražena i Válkova rána od modré čáry. Ve 38. minutě operují ústečtí v útočném pásmu. V téže minutě je Kottek vyloučen za sekání. O chvíli později se odráží od zadního mantinelu Drtinova bomba od modré čáry. Ve 39. minutě kombinují litoměřičtí ve středním pásmu. Ve 40. minutě bude Holý pykat za hákování. V téže minutě se dostává ve dvojnásobném oslabení k zakončení Jícha. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 4:1.

Ve 41. minutě přerušuje Král hru. V téže minutě kombinují ústečtí podél mantinelů v útočném pásmu. Ve 42. minutě je Tůma potrestán za hákování. Ve 43. minutě je sice Král překonán, ale kotouč se odráží od jedné tyčky do druhé a od ní ven. V téže minutě je Sihvonen vyloučen za držení hole. Ve 44. minutě si Marcel vykoledoval menší trest za držení. V čase 43:07 si bere trenér Miroslav Mach oddechový čas. V téže minutě pálí Jouza od modré čáry mimo a domácí se osvobozují. Ve 45. minutě se vrhá do střely Výtisk. V čase 44:20 nabíjí Milfait v přesilové hře pět na tři z pravého kruhu mezi kruhy Trávníčkovi a ten se střelou bez přípravy nemýlí. Ve 46. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. Ve 47. minutě bude pykat Přikryl za podrážení. Ve 48. minutě roztáčejí ústečtí přesilovkový kolotoč. V čase 47:16 vyráží Král Drtinovu bombu od modré čáry pouze mezi kruhy, odkud posílá kotouč za jeho záda Š. Bláha, který kontaktním gólem zadělává na drama. Ve 49. minutě se píská hra vysokou holí. V 50. minutě nedosáhl na puk před odkrytou brankou Bílek. V 51. minutě je Bílek potrestán za hákování. V téže minutě chytá Zajíček Sihvonenovu ránu od pravého mantinelu. V 53. minutě se hosté osvobozují. V 54. minutě se prezentuje výborným obranným zákrokem Rouha. V téže minutě si litoměřičtí vypomáhají zakázaným uvolněním. O chvíli později je ve středním pásmu odzbrojen Berka. V 55. minutě se domácí provinili ofsajdem. V téže minutě přerušuje Král hru. V 56. minutě krotí Král ránu Š. Bláhy z pravého kruhu. V 57. minutě přerušuje Král raději hru. V 58. minutě udržel útočné pásmo Vrdlovec. V čase 58:43 usedá Šimon Zajíček na střídačku. O chvíli později odpalují litoměřičtí kotouč na zakázané uvolnění. V 60. minutě je tu další. V téže minutě se domácím nedaří trefit prázdnou branku a Král tak musí být neustále ve střehu. Utkání končí a Stadion se raduje z výhry 4:3, kterou si zajistil díky využitým přesilovým hrám. Slovan sice dřel, ale na body to tentokrát nestačilo.                  

HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem   4:3 (1:1, 3:0, 0:2) 

Branky a nahrávky: 1. Sihvonen (Válek, R. Přikryl), 28. O. Procházka (R. Přikryl, J. Holý), 33. Sihvonen (J. Jícha, R. Přikryl), 34. J. Jícha (J. Holý, R. Přikryl) – 3. Trávníček (Š, Bláha, Přindiš), 45. Trávníček (Milfait, Vrdlovec), 48. Š. Bláha (J. Drtina, Vrdlovec)  Rozhodčí: Roman Svoboda, Jakub Valenta – Štefan Belko, Petr Kotlík. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:2. Diváci: 1 190. Střely na branku: 51:26 (24:10, 20:6, 7:10). Zblokované střely: 13:12. Bloky: 12:7. Vhazování: 44:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – P. Marcel, Kottek, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Pinkas, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, M. Havelka – T. Urban, Koláček, P. Svoboda – Rouha, Berka, Pajer. Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník. 

HC Slovan Ústí nad Labem: Zajíček (Hamalčík) – J. Drtina (A), Š. Havránek, Trefný, Přindiš, L. Chalupa, Záruba – Trávníček (C), Vrdlovec, Š. Bláha – M. Tůma (A), Milfait, V. Bílek – Jouza, O. Bláha, Ouřada – M. Bláha, T. Čermák, Kulhánek.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.   

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků najdete TADY.

Foto: Martin Voltr

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -