Galerie opět pořádá Podzimní básnické odpoledne

0
116

Roudnice nad Labem – Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem pořádá tuto sobotu 30. října jubilejní desáté Podzimní básnické odpoledne. Akce, která návštěvníkům mimo jiné nabídne seznámení se současnou českou poezií, startuje v 16 hodin. Přijďte!

V rolích moderátorů opět roudnický básník Milan Dežinský a pedagog UJEPu Miloš Makovský.

Vstup zdarma.

Účinkovat budou (a svou tvorbu představí): Pavel Novotný, Jaromír Typlt a Filip Jakš.

Jaromír Typlt (*1973)
Spisovatel, esejista, performer a kurátor výstav. Je autorem sbírek básní (nejnověji Za dlouho, 2016), ale i textů na pomezí různých žánrů (Stisk, 2007). Se skladatelem Michalem Ratajem, se kterým od roku 2009 účinkuje ve zvukově-textové improvizaci Škrábanice, v roce 2020 uvedli nové album Zaškrábnutí. Pro libereckého grafika Jana Měřičku napsal texty k autorským knihám, ze kterých vzešlo i obnovené vydání knihy že ne zas až (2003/2019). Je také autorem knižní monografie sochaře Ladislava Zívra (2013).

Pavel Novotný (*1976)
Liberecký básník, hudebník, performer a pedagog. Vydal básnické sbírky Sběr, Mraky a Havarijní řád a společně s Helenou Skalickou prózu A to si pak můžeš řikat, co chceš. Společně s Jaromírem Typltem jevištně zpracoval dadaistickou skladbu Kurta Schwitterse Ursonate. Pro ČRo3 vytvořil řadu radiofonických kompozic (např. Vesmír, Tramvestie, Proměření).

Filip Jakš (*1986)
Teoretik umění, pedagog, muzikant, performer. Na koncertech svého sólo projektu Asstma rád ozvučuje budovy, či vůbec akusticky zajímavé objekty a místa. S kapelou Postižená oblast zhudebňuje jak texty básníků šedesátých let, tak těch současných. Aktuálně je také členem noisového dua KaZ.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekKUNRATICE: Umělecký sklář vyrábí ceny do soutěže o nejhezčí provozovnu Litoměřic
Další článekVOLNÁ MÍSTA: Litoměřická nemocnice přijme elektrikáře
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno