Středa, 15 května, 2024
12.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka, kam se vypravit za zábavou – a tentokrát i sportem. Víkend na Litoměřicku je tradičně doslova nabitý událostmi. Můžete si užít koncert svojí oblíbené kapely, soutěžit, naučit se něco nového nebo si užít grilování s přáteli a udělat přitom dobrý skutek.

Na Chmelaři v Úštěku se můžete v sobotu 7. srpna zúčastnit akce „Hasiči na Chmelaři“ a na vlastní oči vidět, jak probíhá zásah hasičských jednotek.  Uvidíte vyprošťování z vraku vozidla a ukázky první pomoci, záchranu tonoucího i dekontaminační stanoviště. (Nejen) pro děti je připravena zábava v pěně. Akce bude probíhat od 10 do 16 hodin a vstupné na ni je zdarma.

V Keblicích na fotbalovém hřišti bude probíhat Sportovní den. V 10 hodin začíná nohejbalová bitva „O pohár starostky obce“ a ve 14 hodin startují dětské sportovní soutěže. Chybět nebude ani fotbalový turnaj žen. Závěr dne si všichni mohou užít na taneční zábavě pod širým nebem. Více informací najdete TADY.

V Lovosicích na koupališti si užijete „Mejdan na koupálku.“ Akce plná her, soutěží a atrakcí je připravena od 13 hodin. Nachystány budou skákací hrady, adrenalinové atrakce, živá hudba i bohaté občerstvení z LOVO Café. Na koupališti se díky Mejdanu vykoupete až do 20 hodin. Více informací najdete ZDE.

V areálu vodního hradu v Budyni nad Ohří se v sobotu koná festival „Budyňský poutník.“ Hlavní festivalový den začíná v pravé poledne a nabídne spoustu zábavy a parádní muziky. Vystoupí třeba kapela Schovanky, Žalman a spol., NEZMAŘI, Taxmeni a spousta dalších. V neděli festival zakončí Budyňská pouť a ve 14 hodin koncert kapely MAXIM TURBULENC. Více informací najdete ZDE.

Ve Velkých Žernosekách v sobotu ve 14 hodin startuje Žernosecká ploutev – oblíbený závod v plavání pro všechny věkové kategorie. Trať je dlouhá 800 metrů. Po závodě proběhne slavnostní vyhlášení  v hospůdce Pod Kaštany. Více informací najdete ZDE.

V parku Václava Havla si můžete v sobotu od 18 hodin užít „Večer pro Stebno.“ Bude se grilovat čerstvý tuňák a pít to nejlepší roudnické víno. K tomu všemu je připravena živá hudba a také projekce francouzské komedie „Co jsme komu udělali.“ Celý večer je charitativní a pomůže Katce a Michalovi ze Stebna – mladé rodině s miminkem, které tornádo vzalo střechu nad hlavou. Vstupenky stojí 100 Kč a v prodeji jsou v kavárně Fér Kafe v parku Václava Havla. Více ZDE.

V neděli vezměte děti do Lovosic. Na zdejším Václavském náměstí bude od 10 hodin hrát Sváťovo dividlo pohádku „O koblížkovi.“ Vstupné je pro všechny zdarma.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -