Úterý, 19 března, 2024
-0.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend  je tu a spolu s ním i naše nabídka a upozornění na akce v regionu. Nechcete-li v parných letních dnech sedět doma, nemusíte.  Dít se toho na Litoměřicku bude dost. Můžete se vypravit na vinice a poklábosit s vinaři, pobavit se v Dílně ručního papíru, projít s dětmi zábavnou stezku s úkoly v Třebenicích nebo třeba podpořit Kočičí útulek v Dobříni.

Na Tržnici Felixe Holzmanna bude v sobotu probíhat první Litoměřický Blešák letošní sezóny. Blešáky jsou ve městě oblíbené a tento víkend zahájí už desátou sezónu – na tržnici ovšem budou úplně poprvé. Přijít prodat a nakoupit můžete kdykoliv během dopoledne – od 8 hodin. Prodávání je bez poplatku – stačí přinést vlastní deku nebo stoleček, rozložit zboží a můžete prodávat. Nabídnout můžete oblečení, hračky, knihy, ale třeba také vlastní výrobky či výpěstky – fantazii se meze nekladou.  To samé si samozřejmě můžete na akci také nakoupit. Facebooková událost je ZDE.

Od 10 hodin bude na tržnici zábavný program s BEZVA PARŤÁKEM, který dětem tradičně nabídne spoustu zábavy.

V Litoměřicích bude v sobotu pokračovat Muzejní noc, která dnes začala. Sobotní program je zaměřen hlavně na Dílnu ručního papíru, ve které budou probíhat tvořivé dílny a komentované prohlídky. Otevřené bude také Muzeum křišťálový dotek na Mírovém náměstí, ve kterém si můžete prohlédnout skleněné otisky dlaní slavných osobností. Více informací najdete TADY.

V litoměřické Sdílně – v tyrkysovém domečku v Sovově ulici – bude probíhat řemeslný workshop pro širokou veřejnost, v rámci kterého si každý může vyrobit židličku ze smrkového dřeva – tzv. „štokrle.“  Workshopy budou probíhat dopoledne i odpoledne a určené jsou pro rodiče s dětmi i pro jednotlivce, kteří si chtějí něco vyrobit vlastníma rukama. Platíte jen za materiál – 200,- Kč. Více informací ZDE.

V Malých Žernosekách bude v sobotu 19. června „Putování po vinicích.“ Přímo mezi vinicemi můžete od 10 až do 20 hodin potkat vinaře a ochutnat to nejlepší z jejich produkce. Samozřejmostí je občerstvení, památeční degustační sklenička i nosička na ni. Bude to skvělé! Informace najdete ZDE.

V Třebenicích si můžete s dětmi projít zábavnou stezku s úkoly. Nachystána je na sobotu, mapy s trasou se budou rozdávat od 14 do 15 hodin na nádraží Třebenice – město. Na děti čekají odměny a v cíli, které je na fotbalovém hřišti, i milé překvapení, které v parném dni určitě přijde vhod. Více informací najdete TADY.

Kočičí útulek v Dobříni pořádá tuto sobotu 19. června  od 11 hodin Zahradní bazárek ve prospěch opuštěných kočiček. Akce se uskuteční přímo pod širým nebem na zahradě útulku a určitě přijďte! Bazárek  bude až do 17 hodin a zajištěno je i občerstvení a tombola.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -