Výjimečný koncert zpěvačky Lenky Lichtenberg se odehraje již tento čtvrtek

0
38

Terezín – Kanadsko-česká zpěvačka a skladatelka Lenka Lichtenberg, jedna z tzv. „semaforských dětí“, se v rámci evropského turné vrací do rodné země s programem Zloději snů, za který získala kanadskou hudební cenu Juno. Do Terezína přiveze projekt, který vychází z básní, které provázely její babičku Annu Hanu Friesovou ze druhé světové války, včetně dvou a půl roku v Terezíně, kde byla vězněna spolu s manželem a dcerou.

Zápisníčky s básněmi Lenka Lichtenberg objevila v roce 2017 v pozůstalosti po své matce a poté spolu s českou skladatelkou a zpěvačkou Milli Janatkovou a dalšími autorkami zhudebnila. 

V doprovodu se v Terezíně vedle Lenky Lichtenberg a Milli Janatkové představí také kanadští umělci – houslistka Rebekah Wolkstein a basista Joseph Phillips. Vedle písní program obsahuje mluvené slovo, projekce a videa. 

Program bude natáčen pro BBC Radio 3 a režisérem Jaroslavem Hovorkou pro dokumentární film České televize.

Koncert se koná ve čtvrtek 13. června 2024 od 19:00 v půdním divadle Muzea umění v bývalých Magdeburských kasárnách. Vstupné zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si místo zarezervovat a to na odkazu https://1url.cz/…zin.

Hudební ukázky najdete na webové stránce www.lenkalichtenberg.com

Autor: Stanislav Lada

- Naši partneři -
Předchozí článekPřípravný výbor předložil návrh na referendum
Další článekDo Bruselu a Štrasburku vysíláme opět Alexandra Vondru 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno