Sobota, 4 května, 2024
10.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoV regionu se vybuduje část nové cyklostezky, povede údolím řeky Ohře

V regionu se vybuduje část nové cyklostezky, povede údolím řeky Ohře

LitoměřickoNecelé čtyři kilometry vyhrazené komunikace pro cyklisty se začne budovat kolem Ohře v září letošního roku. Ministerstvo pro místní rozvoj rozhodlo o spolufinancování, a kraj tak získal prostředky na realizaci projektů Cyklostezka Ohře v úseku Litoměřice – Bohušovice nad Ohří a Cyklostezka Ohře v úseku Libočany – Přívlaky.

„Tyto projekty zaměřené na rozvoj bezpečné a udržitelné dopravy představují důležitý krok směrem k modernizaci infrastruktury a zvýšení atraktivity cyklodopravy v této lokalitě. Realizací výstavby úseků na Cyklostezce Ohře posílíme bezpečnost cyklistů a podpoříme udržitelnou dopravu s důrazem na ochranu životního prostředí,“ zdůraznil Michal Kučera, radní pro oblast regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova Ústeckého kraje.

V úseku Litoměřice – Bohušovice nad Ohří bude vybudována vyhrazená komunikace, která kvůli zvýšení bezpečnosti odvede cyklisty ze stávající trasy. Ta vede po komunikacích s vysokým provozem. Nová cyklostezka povede turisticky atraktivním územím údolí řeky Ohře.

Předpokládaná výše celkových výdajů je 19,5 mil. Kč, příspěvek z Integrovaného regionálního operačního programu, tedy z prostředků EU, je 16,6 mil. Kč, podíl Ústeckého kraje pak činí 2,9 mil Kč.

Nové úseky cyklostezky by měly být hotové do června 2025.

Zdroj: Ústecký kraj

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -