Pátek, 3 května, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřičtí senioři si vyzkoušeli resuscitaci

Litoměřičtí senioři si vyzkoušeli resuscitaci

Litoměřice – Tři skupiny seniorů se od zkušených zdravotních sester v litoměřické nemocnici dozvěděly to nejdůležitější o tom, jak se zachovat v případě zástavy základních životních funkcí u dospělých i u dětí a jak pomoci osobě, která se dusí – například kusem jídla.

Akce se uskutečnila v rámci aktuálně probíhající kampaně Místa v Litoměřicích přátelská seniorům. Příchozí účastníci si všechny získané poznatky mohli přímo na místě vyzkoušet na připravených figurínách. K dispozici byla také vesta pro záchranu dusícího se člověka a externí defibrilátor.

Kampaň Místa v Litoměřicích přátelská seniorům začala v polovině dubna a letos zahrnuje 31 pečlivě naplánovaných aktivit. Kampaň bude probíhat až do 24. listopadu a veškeré podrobnosti o ní se senioři dozvědí v litoměřickém infocentru na Mírovém náměstí. Účastnit se může kdokoliv nad šedesát let s trvalým pobytem v Litoměřicích.

Kampaň Místa přátelská seniorům pořádá Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -