Pondělí, 29 dubna, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůSportHokejBerani ze Zlína zavřeli Kališníkům cestu do finále

Berani ze Zlína zavřeli Kališníkům cestu do finále

Litoměřice – Tým Zlína ukončil minulou sobotu překvapivou jízdu litoměřických hokejistů playoff částí Chance ligy. V rozhodujícím sedmém semifinále, za stavu 3:3 na zápasy, jim v Litoměřicích jim uštědřil porážku 0:4 a postoupil do finále, kde změří síly se Vsetínem.

 Hned v úvodu 1.třetiny vzal domácím Kališníkům vítr z plachet finský hráč Beranů Salonen, časomíra ukazovala 2:17. O minutu později sice mohl skóre srovnat P. Svoboda, zlínský gólman Huf ale střelu vyrazil. V 11.minuté zmrazil Salonen litoměřické publikum podruhé – ze středního pásma nastřelený puk Cichoňovi proklouzl mezi betony – 0:2.

Nedobře začala i 2.třetina, ve 24.minutě se nešťastný moment opakoval v jiné variantě. Po střele dalšího z Finů v sestavě Zlínských Salmia vyrazil Cichoň kotouč nad sebe, ten mu však po zádech sklouzl do branky – 0:3.  Ofenzíva Beranů nabrala na obrátkách, už po 41 vteřinách zaskočení domácí nezabránili čtvrtému gólu, tentokrát z hole Šlahaře. Jeho teči předcházela vřava před brankou Litoměřic.

Bylo jasné, že je rozhodnuto, i když si Kališníci v závěrečné třetině zlepšenou hrou vynutili převahu. Ke korekci nepříznivého stavu to ale nestačilo, zkušení Berani se za mohutné podpory svých fans, kteří v hojném počtu vážili dalekou cestu do města pod Radobýlem, radovali ze zaslouženého postupu do finále. 

Dlužno říci, že publikum na obou stranách vyprodané Kalich Arény férově ocenilo výkony vítězů i poražených. U Litoměřických byl postup až do semifinále přes MS Třebíč nečekaný a vpravdě nese tento úspěch přívlastek „historický“. 

Pro mladý kádr mužstva to jistě může být dobrým příslibem do příští sezóny!

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -