Středa, 1 května, 2024
19.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZdravé město Litoměřice se připojuje k akci Ukliďme Česko

Zdravé město Litoměřice se připojuje k akci Ukliďme Česko

Litoměřice – Také v letošním roce se Zdravé město Litoměřice připojuje k celorepublikové akci Ukliďme Česko. Ačkoli hlavním úklidovým dnem bude sobota 6. dubna, v Litoměřicích se dobrovolníci mohou do úklidu nepořádku či černých skládek zapojit v termínu od 5. až do 21. dubna.

Zdravé město Litoměřice má pro dobrovolníky připravené i pomůcky v podobě pytlů na odpad a ochranných rukavic. Ty bude možné si vyzvednout po registraci na tomto odkazu.  

Před předáním pomůcek je však nutné kontaktovat jednoho z organizátorů (Petra Leníka, tel: 734 695 076, nebo 416 916 447; e-mail: petr.lenik@litomerice.cz nebo Markétu Myškovou, 734 783 316, nebo 416 916 271; e-mail: marketa.myskova@litomerice.cz)

S jednou z uvedených kontaktních osob je třeba domluvit rovněž svoz napytlovaného odpadu. „Vytyčené místo nahlásíme technickým službám, které zajistí odvoz odpadu. Obecně platí, že pytle je vhodné nechat u odpadkových kontejnerů nebo případně u silnice poblíž úklidových míst tak, aby odpad nepřekážel bezpečnému provozu na silnicích. V případě potřeby je možné nechat přistavit kontejner,“ doplňuje koordinátor Zdravého města Litoměřice Petr Leník.

Bližší informace k akci i mapu s již rezervovanými lokalitami naleznete zde.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -