Sobota, 27 dubna, 2024
20.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka plná volnočasových tipů na následující dva dny. Jaro je ve vzduchu a Velikonoce se blíží. Pojďte se na ně náležitě nachystat! Příležitostí bude na Litoměřicku víc než dost.

V Litoměřicích se v sobotu 23. března koná VELIKONOČNÍ JARMARK ŘEMESEL A DOVEDNOSTÍ. Akce bude probíhat na Hradě od 10 do 16 hodin a nabídne celou řadu stánků s velikonočním a jarním zbožím, stánky s občerstvením a bohatý kulturní program. Nebudou chybět ani živá zvířátka na hradním nádvoří. Vstupné je ZDARMA. Podrobnosti jsou TADY.

Velikonoční jarmark se v sobotu koná také v Třebenicích na Paříkově náměstí. Začíná ve 14 hodin. Přijďte si pro něco dobrého a také pro drobné velikonoční dárky! Pro dobrou náladu zahrají Sebranci a zpívat budou i děti z místní mateřinky, ze Základní školy Sady Pionýrů v Lovosicích a z Dětského domova v Dlažkovicích. Více informací je TADY.

V Roudnici nad Labem začínají FARMÁŘSKÉ TRHY. Na Husově náměstí můžete místní farmáře a producenty potkat v sobotu 23. března v době od 8 do 12 hodin. A určitě nezapomeňte na VELIKONOČNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ MAZANEC. V nachystané velikonoční dílničce se zabaví i děti. Podrobnosti najdete TADY.

Pro velikonoční náladu si můžete zajet také do Libotenic. Ve zdejším kulturním domě se koná v pořadí dvanáctý ročník celonárodní výstavy kraslic. K vidění budou kraslice z celé republiky, obdivovat můžete přes 1.500 kousků. Podrobnosti jsou TADY.

VELIKONOČNÍ JARMARK V LEVÍNĚ také nezklame. Tradičně potěší hlavně fandy keramiky a řemesel. Začíná v 10 hodin v Levíně na náměstíčku u kostela. A bude i živá hudba! Podrobnosti jsou TADY.

Základní škola Aloise Klára v Úštěku pořádá v sobotu 23. března Den otevřených dveří. Přijďte na návštěvu! Šanci máte od 10 do 14 hodin. Prohlédnete si odborné učebny a zázemí školy a ve velikonočních dílničkách si můžete nazdobit perníček nebo vyrobit zápich do květináče.

A pokud chcete sami sobě dopřát Velikonoce jako z knížek Josefa Lady, vypravte se o víkendu do Muzea v přírodě Zubrnice. Oslavy svátků jara tady budou po oba víkendové dny probíhat od 10 do 17 hodin. Těšit se můžete na ukázky řemesel, malování kraslic, pletení pomlázek, pečení mazanců a mnoho dalšího. Bude i vynášení Morany a divadelní představení pro děti. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -