Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceÚsteckoVelikonoce v Zubrnicích budou už tento víkend

Velikonoce v Zubrnicích budou už tento víkend

Zubrnice – Přivítejte jaro a užijte si bohatý program s velikonoční tematikou v Muzeu v přírodě Zubrnice. Už tento víkend – 23. a 24. března, po oba dny od 10 do 17 hodin.

Těšit se můžete na pletení pomlázek, malování kraslic i pečení mazanců. Samozřejmostí je velikonoční řemeslné tržiště.  Folklorní soubory potěší písničkou či tancem a na ukázku vynesou Moranu. Na děti čeká divadlo, dílny a hry. Radost určitě udělá také Adélčin dvoreček s živými zvířátky.

V sobotu 23. března program obstará Folklórní soubor Dykyta z Krásné Lípy (11.30 a 14.30 hodin) a Divadlo Na Klice (ve 12 a v 15 hodin). V neděli 24. března dostane příležitost Folklórní soubor Jizera (v 11.30 a ve 14.30 hodin) a Divadlo Jabada s pohádkou „O Kohoutkovi a slepičce“ (ve 12 a v 15 hodin).

Po zimní přestávce zahajuje turistickou sezónu také Zubrnická museální železnice, která posílí spoje historických vlaků na turistické lince T3 Ústí nad Labem-Střekov – Zubrnice právě v době konání Velikonoc v Zubrnicích. Na nádraží bude otevřeno i železniční muzeum.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -