Neděle, 28 dubna, 2024
20.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoNa výstavě v Libotenicích uvidíte více než 1.500 kraslic

Na výstavě v Libotenicích uvidíte více než 1.500 kraslic

Libotenice – V Kulturním domě v Libotenicích tento víkend uvidíte více než 1.500 různými technikami zdobených kraslic. Asociace malířek a malířů kraslic České republiky totiž 23. a 24. března pořádá 12. celostátní výstavu kraslic a lisovaného užitkového skla.

Výstava bude jak v sobotu, tak i v neděli probíhat od 10 do 16 hodin a zahajovat ji bude Roudnický dětský pěvecký sbor pod vedením manželů Zrzavých.

Mezi vystavenými kraslicemi jsou i skutečně vzácné kousky – třeba kraslice malované legendou atletiky – oštěpařkou Danou Zátopkovou.

Kromě kraslic na výstavě uvidíte ukázky paličkování a zdobení perníčků. Malířky a malíři kraslic budou také zdobení kraslic předvádět přímo na místě.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -