Neděle, 28 dubna, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

LitoměřickoPrvní adventní víkend je tu a bude ve znamení vánočních jarmarků a rozsvícení vánočních stromů. Ať už vyrazíte za nákupem dárků nebo jen  za vánoční náladou,  nuda na Litoměřicku v žádném případě nehrozí.

Na Hradě v Litoměřicích se v sobotu 2. prosince koná ADVENTNÍ JARMARK. Navštívit ho můžete od 10 až do 16 hodin. K dostání bude nepřeberné množství rukodělných výrobků a dekorací – od keramiky až po svíčky, med a medovinu, ručně vyráběné šperky, mýdla, vánoční ozdoby, textilní doplňky a mnoho dalšího. Samozřejmostí je kulturní program, který obstarají tradičně hlavně žáci litoměřické ZUŠ. Dětem udělá radost pohádka Sváťova dividla a chybět nebudou ani živá zvířátka. Podrobnosti jsou ZDE.

V Malých Žernosekách se v sobotu poběží MIKULÁŠSKÝ BĚH. Sportovní klání pro děti i dospělé, na které dorazí také Mikuláš a jeho družina, začíná v 9 hodin ráno. Pro všechny účastníky bude připravena medaile a občerstvení zdarma. Tři nejlepší v každé kategorii obdrží i hodnotné ceny. Podrobnosti ZDE.

V Třebenicích se v sobotu 2. prosince uskuteční VÁNOČNÍ JARMARK. A to přímo v centru města na Paříkově náměstí – od 14 hodin. Ve stáncích si můžete zakoupit sladké i slané dobroty, svařák, vánoční výzdobu, adventní věnce a spoustu dalšího. Chybět nebude ani kulturní program – vystoupí třeba třebenický ženský pěvecký sbor a kapela Sebranci. Podrobnosti jsou TADY.

Rozsvícení vánočního stromu v sobotu plánuje obec Křešice. Akce začíná v 17 hodin na velké návsi malým jarmarkem, na kterém si můžete zakoupit třeba výrobky dětí z místní základní a mateřské školy. Strom se rozsvítí v 18 hodin. Podrobnosti jsou TADY.

V neděli 3. prosince si nenechte ujít ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU V LITOMĚŘICÍCH. Také letos to bude velká událost, která udělá radost i těm opravdu náročným. Strom bude rozsvícen v 18 hodin, bohatý program ovšem začíná už ve dvě hodiny odpoledne. Zahraje Podřipský žesťový kvintet, zazpívá Kamila Nývltová a těšit se můžete také na VÁNOČNÍ COCA-COLA KAMION, který do Litoměřic přiveze skřítky, Santu a spoustu zábavy. O Vánočním kamionu více ZDE. O rozsvícení stromu jsme psali TADY.

Vánoční strom se v neděli rozsvítí také na Václavském náměstí v Lovosicích. Strom se rozsvítí úderem 18. hodiny, ale na akci přijďte rozhodně dříve. Ve 14 hodin bude pro děti připravena pohádka Divadla Na klice s mikulášskou nadílkou, po které bude následovat hudební program – a to až do večera. Samozřejmostí je celá řada stánků s vánočním zbožím a svařákem, živá zvířátka a schránka na dopisy pro Ježíška. Podrobnosti ZDE.

Rozsvícení stromu na neděli 3. prosince plánuje také Roudnice nad Labem. Na Karlově náměstí bude při té příležitosti probíhat bohatý kulturní program po celý den. Zazpívají děti ze škol a školek i roudnické sbory a zajištěno je také pohádkové divadlo a výstava vánočních zvyků. Více o tom ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -