Úterý, 19 března, 2024
-0.5 C
Litoměřice
DomůKulturaUžijte si „Noc kostelů“ na Litoměřicku!

Užijte si „Noc kostelů“ na Litoměřicku!

Litoměřicko – Letošní Noc kostelů bude lámat rekordy. V pátek 2. června se v celé republice otevře více než 1800 kostelů a modliteben. Nebudou chybět ani svatostánky na Litoměřicku. Těšte se na koncerty, ochutnávky mešního vína i rozjímání v doprovodu hořících svíček a varhanní hudby.

V Litoměřicích bude Noc kostelů probíhat na mnoha místech. Kupříkladu kostel Všech svatých bude otevřený od 18 hodin až do půlnoci. Program zahájí v 18 hodin mše svatá, těšit se ale můžete také na povídání o varhanách, ukázky varhanní hudby a také na několik koncertů. Od 21 hodin budou zpívat  Puellae cantantes, Syrinx a Singing friends a hodinu před půlnocí vystoupí soubor Apendix. Na varhany v průběhu večera zahraje Michaela Fišerová.

Otevřená v rámci Noci kostelů bude také litoměřická katedrála sv. Štěpána (19 – 22.30 hodin), nebo kaple v Hospici sv. Štěpána (18 – 22 hodin). V té si můžete dát kávu nebo čaj, případně ochutnat mešní víno.

Další podrobnosti o zapojených litoměřických kostelech najdete TADY.

V Lovosicích můžete vyrazit do kostela sv. Václava i do Mírového kostela Církve československé husitské. O programu těchto svatostánků jsme psali ZDE.

Ve velkém se letos Noc kostelů koná na Třebenicku. Vůbec poprvé se k akci připojí zrekonstruovaná kaplička v Teplé. Podívat se můžete také do medvědického kostela sv. Kateřiny. Nebo to běžte omrknout do Muzea českého granátu, které bude otevřené od 18 hodin až do půlnoci. Více jsme o Noci kostelů na Třebenicku napsali ZDE.

Otevřený ale bude také kostel ve Velkých Žernosekách (18 – 21 hodin) nebo v Libochovanech (18 – 22 hodin), kde to mají i s hudební produkcí. Dva koncerty se v rámci Noci kostelů uskuteční také v Úštěku. Ve zdejším kostele Petra a Pavla zahraje od 19 hodin dětský pěvecký sbor Zvonek a ve 20 hodin vystoupí sbor 440 Hz z Prahy.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -