Úterý, 19 března, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůKulturaNoc kostelů proběhne tento pátek i v Třebenicích

Noc kostelů proběhne tento pátek i v Třebenicích

Třebenice – Noc kostelů v pátek 2. června proběhne také v Třebenicích a okolí. I zdejší svatostánky totiž mají co nabídnout. Otevře se kostel na Paříkově náměstí v Třebenicích i zrekonstruovaná kaplička v místní části Teplá. A navštívit můžete i další sakrální památky.

Kostel Narození Panny Marie na Paříkově náměstí v Třebenicích bude otevřen od 17 do 20 hodin a láká na bohatý program, který v 17 hodin odstartuje Lovosický žesťový kvintet. Dále se můžete těšit na vystoupení žáků z třebenické pobočky Základní umělecké školy Lovosice. Zhruba v 18 hodin bude zpívat oblíbený Jakub Koch.

Vůbec poprvé se do Noci kostelů zapojí zrekonstruovaná kaplička v místní části Třebenic – v obci Teplá. Kaplička bude otevřena od 18 do 22 hodin, přičemž v 19 hodin začne malý koncert dvou sólistek, které zazpívají své oblíbené písně. Součástí tepelské Noci kostelů je také malá výstava fotografií z rekonstrukce objektu.

Otevřen bude také kostel sv. Kateřiny v Medvědicích. A to od 17 do 21 hodin. V 18 hodin bude zpívat třebenický dětský sbor Plamínek a určitě si v 18.40 nenechte ujít povídání o kostele a o tom, co se v něm ukrývá, ačkoliv to řada lidí neví.

Otevřen bude i kostel sv. Petra a Pavla na Sutomi (17 – 22 hodin) a kostel sv. Bartoloměje v Lipé (17 – 22 hodin).

V rámci Noci kostelů bude od 18 hodin až do půlnoci otevřeno třebenické Muzeum českého granátu. Vstupné: 50,- Kč.

Úvodní foto: ilustrační

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -