Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůKulturaZUŠka v Máchově divadle otevírá  „Bránu umění“

ZUŠka v Máchově divadle otevírá  „Bránu umění“

Litoměřice – Největší kulturní stánky (MKZ) v Litoměřicích patří v těchto dnech mladým adeptům umění z litoměřické ZUŠ. Na hradě jsou od počátku května se svou výstavou výtvarníci, včerejší večer v Máchově divadle patřil muzikantům.

V jedenadvaceti číslech koncertu mohli diváci posoudit jejich interpretační schopnosti, žáci předvedli převážně klasická klavírní díla, příležitost ale dostali i hráči na violoncello, kytaru, flétnu i trubku. Tak třeba klavírista Matěj Minář si troufl  na zjazzovanou verzi lidovky „Beskyde“, vzápětí Tereza Neužilová „rozpálila“ klavír v dynamickém Rautavaarově „Ohnivém kázání“, závěr v rokenrolovém rytmu  „Jailhouse  Rock“  obstaral saxofonista Pavel Kirschner, jinak člen nejznámějšího orchestru ZUŠ Junior Band.

Příští úterý ožije Divadlo K.H.Máchy „Divadelním klíčením“, který v rámci nadcházející celorepublikové přehlídky ZUŠ OPEN připravuje literárně dramatický obor litoměřické ZUŠ. Máchovo divadlo ovšem neslouží jen muzikantům ZUŠ, prostor kavárny a obřadního sálu krášlí už od dubna a až do 27.června výstava výtvarných prací žáků pobočky ZUŠ v Křešicích, kterou vede pedagožka Inna Ofomatu.

„Svěží, barvami prozářený pohled na svět dětskýma očima“ – tak charakterizuje vystavený soubor ředitelka školy Dominika Valešková. Inna, která pochází z ukrajinského Kyjeva, kde vystudovala obor na tamní pedagogické univerzitě,  žije v Česku už delší dobu, přičemž pobočku vede pět let. Říká, že výuku navštěvuje 18 dětí nejen z Křešic, ale i okolí. Ředitelka dodává, že k zápisům, které nyní ve škole probíhají, mohou zájemci o výtvarný i hudební obor přijít i v Křešicích.

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -