Sobota, 27 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíFotbal: SK Štětí - FK SEKO Louny 1:0

Fotbal: SK Štětí – FK SEKO Louny 1:0

Video: SK Štětí – FK SEKO Louny 1:0(0:0) 25. kolo 6. 5. 2023

   Čtvrtá nejvyšší fotbalová soutěž  měla své pokračování v sobotu 6. května, kdy se ve 25. kole Fortuna divize dospělých, utkalo SK Štětí, druhý zápas v řadě na domácím trávníku, s 8. týmem tabulky FK SEKO Louny. (03:10) Domácí v červených dresech, kteří ještě účast v divizní soutěži pro příští rok jistou nemají, začali přehlídkou rohů. Kopali 4, ale všechny dopadly jako ten co právě sledujete. (7:52) Jiří Vacek kopal volný přímý kop, ale levačku přesnou neměl. (13:14)  Přes několik červených se proháčkoval ve 14. minutě Seri Bagou, mířil k tyči, ale na čekané byl Václav Sailer v brance. (20:18) V polovině poločasu si domácí koledovali. Přišli jednoduše o míč a štěstí pro ně, že Vasil Popovič zaváhal. (28:16) Ve 29. minutě se  otevřel volný prostor na pravé straně, ale do vítězného tažení přihrávka na Vojtěcha Pokorného nevedla. Míč netrefil. (33:51) Jiří Neuman se mylně domníval, že míč doputuje za autovou čáru, využil toho Zdeněk Švejda a zažehnat nebezpečí musel Václav Sailer. (34:14) Hezky si vyměnili míč Tomáš Mikina s Vojtěchem Pokorným, ale střela nebo snad přihrávka skončily v místech, kde nebyla branka ani kopačky Jiřího Vokouna. (53:02) Po změně stran měl snadnou práci s volným přímým kopem Muamera Mešiče brankář hostů Jakub Pokorný. (54:33) Mnohem lépe už pro domácí vypadal bleskový útok po pravé straně zakončený bezchybnou střelou Jiřího Vokouna, teda až na to, že brankář vytáhl zákrok nejvyšší kvality. (57:54) V 58. minutě prosvištěl po střele Seri Bagua míč kolem pravé štětské branky a jen to zahřmělo. (58:35) Vítr z plachet konkrétně Vladimíru Hradeckému vzal Václav Sailer v brance jedinečným zákrokem a skóre se stále neměnilo. (61:37) V 62. minutě byla k vidění nepříjemná srážka Tomáše Mikiny s hostujícím gólmanem, ale nakonec nebyl nikdo zraněn. (63:34) Ruce nad hlavu už zvedali hráči Štětí o 2 minuty později, ale bylo to předčasné, protože Tomáš Mikina hlavou tutovku zahodil. (75:42) V závěru byli domácí stále více nebezpečnější. Na vzdálenější tyč mířil Jiří Vacek, ale Jakub Pokorný si věděl rady. (76:53) Gól nakonec ale přeci jenom padl. Jiří Vokoun vystřelil zpoza šestnáctky, Michal Šimeček lehce tečoval a brankář se natahoval marně. 1:0 pro Štětí. (82:13) Zápas šel do finále, nervy napnuté u všech diváků a těm domácím povolily 7 minut před koncem, když Zdeněk Švejda 3 tyče domácí svatyně minul. (87:19) Štětí mohlo náskok ještě navýšit, když Jiří Alberovský z volného přímého kopu trefil břevno. (90:25) Hostům se pak nevyvedl volný přímý kop v 1. minutě nastavení a tak výhru 1:0 mohli slavit domácí.

    5. kol před koncem je s 56. body a 3 bodovým náskokem na čele tabulky FK Arsenal Česká Lípa před SK Újezdem Praha 4. SK Štětí po 2 výhrách v řadě patří s 29 body 10. místo. Poslední je SK STAP TRATEC Vilémov s 11 body.

 K dalšímu zápasu jede SK  13. května do Neratovic, kde v 10:15 změří síly s Neratovicemi-Byškovicemi. Diváci mohou jet v 8:00 od hřiště s nimi. Na předposlední domácí utkání letošního ročníku jste zváni v sobotu 20. května. V 10:15 je  čeká Štětí nováček soutěže aktuálně 2. celek tabulky SK Újezd Praha 4.   

Branky: Jiří Vokoun 1

Sestava: Václav Sailer-Jaroslav Horák, Jiří Neuman, Jinuk Kim, Jiří Vacek-Jiří Vokoun

               (87. Kryštof Hubený), Muamer Mešič (72. Štěpán Malý), Petr Stejskal, Vojtěch

               Pokorný (46. Jiří Alberovský)-Tomáš Petr (61. Tomáš Belák), Tomáš Mikina (87.

               Pavel Fary)

Připraveni: Václav Čížek

Trenér: Michal Obrtlík  Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: David Jati – Petr Talpáš, Martin Hányš   ŽK: 3:1

Delegát: Adam Kindl

Hlavní pořadatel: Jan Tyle  150 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -