Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyPísně Petra Hapky ožijí v Litoměřicích  na unikátním koncertu

Písně Petra Hapky ožijí v Litoměřicích  na unikátním koncertu

Litoměřice – Dívám se, dívám, Kocour se schoulil na tvůj klín, Levandulová, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc. To jsou jen některé z kultovních písní, které složil geniální hudební skladatel Petr Hapka. Připomenout si ho můžete už ve středu 10. května v litoměřickém Kulturním a konferenčním centru. V 19 hodin začne unikátní koncert nazvaný „Petr Hapka a jeho potměšilí hosté.“

Lístky si pořiďte z pohodlí domova – ZDE.

Koncert mapuje hudební tvorbu Petra Hapky. Připomene nejen ranou písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, ale také jeho spolupráci s největším tvůrčím partnerem Michalem Horáčkem.

 Ke spolupráci jsou přizvané osobnosti, které Hapkovy písně interpretovaly v jeho neposledním velkém projektu Kudykam. Na pódiu se tak představí Hana Holišová, Jan Maxián, Jan Sklenář, Lenka Nová, Petra Hřebíčková nebo Jana Lota. Zpěváky doprovodí orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.

Během večera zazní i filmové melodie – Petr Hapka napsal hudbu k desítkám filmů. Například ke snímku Páni kluci, Léto s kovbojem nebo Krakonoš a lyžníci.

Petr Hapka zemřel v roce 2014, v sedmdesáti letech. V posledních letech svého života trpěl vážnou nemocí. Byl přezdívaným lvem salónů, dvakrát se oženil a s pěti různými ženami měl dohromady sedm dětí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -