Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Domově na Dómském pahorku oslavili Den matek s předstihem

V Domově na Dómském pahorku oslavili Den matek s předstihem

Litoměřice – Den matek letos připadá na neděli 14. května, ale Domov pro seniory na Dómském pahorku, který provozuje Charita Litoměřice, oslavu pro klienty uspořádal o něco dříve. Důvod je prostý – kalendář akcí má zařízení úplně plný.

Oslava Dne matek v Domově proběhla v příjemné atmosféře s výzdobou a posezením.  Seniorky společně s pracovnicemi Domova navíc připravily spoustu výborných jednohubek, a tak bylo i něco k zakousnutí.

„Den matek je den, kdy se vzdává pocta matkám a mateřství. Slaví se v různé dny na mnoha místech po celém světě a vychází z různých tradic. V Československu se začal slavit tento den v roce 1923 a to vždy druhou květnovou neděli. Propagátorkou Dne matek byla Alice Masaryková. Po druhé světové válce byl svátek postupně zatlačován do pozadí oslavami Mezinárodního dne žen slaveného vždy 8. března, ale i přesto se dál v některých rodinách připomínal,“ vysvětlila Iveta Šerberová, pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku v Litoměřicích.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -