Společnost Lafarge Cement od května mění název na Holcim Česko

0
187

Čížkovice – Výrobce čížkovického cementu, společnost Lafarge Cement, od května sjednotila název se svou mateřskou skupinou. Cílem přechodu na globální značku Holcim je především posílení postavení společnosti na trhu a propojení s filozofií zeleného stavebnictví.

Skupina Holcim v současnosti celosvětově zaměstnává 60 000 lidí a její celkové tržby v roce 2022 činily 29,2 miliard švýcarských franků.

Nově bude v Česku společnost vystupovat ve všech obchodních vztazích pouze s názvem Holcim Česko. Součástí celého procesu změny obchodní značky je také kompletní rebranding. „V našem regionu jsme důležitý obchodní partner a zaměstnavatel již 125 let, vnímáme tedy naši odpovědnost zajistit, aby tomu tak bylo i v budoucnu. Chceme být silnou značkou, přinášet inovace, podporovat udržitelnost a ještě více využívat principy cirkulární ekonomiky. Samotná změna názvu byla pečlivě plánována a pro naše zákazníky a obchodní partnery půjde o zcela přirozený přechod. Tento krok nijak neovlivní ani stávající vlastnickou strukturu nebo personální obsazení společnosti,“ uvádí Miroslav Kratochvíl, předseda představenstva a generální ředitel Holcim Česko, která v tuto chvíli zaměstnává 150 zaměstnanců.

Skupina Holcim stojí v čele ekologických stavebních řešení a je odhodlána hrát zásadní roli při urychlování přechodu k budoucnosti průmyslu s nulovou produkcí CO2. Staví udržitelnost do centra své strategie a jako světový lídr v recyklaci stavebních materiálů inspiruje k zavádění principů cirkulární ekonomiky.

Holcim Česko

Holcim Česko je součástí mezinárodní skupiny Holcim, světové jedničky v inovativních a udržitelných stavebních řešeních. 60 000 zaměstnanců se podílí na vytváření lepší budoucnosti pro společnost a planetu, a to především díky úsilí dekarbonizovat stavebnictví a zlepšit životní úroveň pro všechny.

Holcim staví zelenější města, chytřejší infrastrukturu a zlepšuje životní prostředí po celém světě. Široká nabídka nízkouhlíkových a cirkulárních řešení, např. ECOPlanet – zelený cement, umožňuje zákazníkům společnosti Holcim stavět lépe s menšími náklady. Holcim se díky své dlouhodobé strategii stane společností s nulovou produkcí CO2.

Holcim Česko patří již 125 let mezi renomované výrobce stavebních materiálů vyráběných v Čížkovicích. Podporujeme rozvoj regionu sponzoringem ekologických, sociálních a vzdělávacích programů. Stavíme svět, který respektuje přírodu a přispívá k prosperitě obyvatel naší planety. Tvoříme lepší budoucnost pro společnost a planetu.

Autor: Dagmar Schejbalová

- Naši partneři -
Předchozí článekUžijte si Cestu do středu pevnosti v Terezíně!
Další článekV lokalitě poblíž Luny se budou čistit ulice bez zákazu parkování
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno