Užijte si Cestu do středu pevnosti v Terezíně!

0
518

Terezín – Sdružení Terezín – město změny pořádá v pátek 5. května další parádní akci, na které se zabaví děti i dospělí. Cesta do středu pevnosti začíná v 15 hodin a zajímavý program bude v Informačním centru města na Retrachementu 5 nabízet po celé odpoledne.

 Vraťte se na chvíli do 18. století a prozkoumejte podzemí terezínské pevnosti prostřednictvím speciálních kostýmovaných prohlídek! Chybět nebude ani pěchota či dělostřelci, kteří vás zasvětí do toho, jaký byl jejich úkol při obraně pevnosti. Navíc uvidíte ukázky řemesel, bez kterých by se terezínská pevnost neobešla. Prohlídky začínají v 15 hodin.

Od 15.30 na Vás v Muzeu Terezína bude čekat ochutnávka místní medoviny, kterou si na místě můžete pochopitelně také zakoupit.

Kostýmované prohlídky terezínského podzemí budou probíhat až do 18 hodin.

V půl sedmé večer začne přednáška aní Heleny Voldánové, genealožky České genealogické a heraldické společnosti v Praze. Přednáška, která Vás může inspirovat k sestavení rodokmenu Vaší vlastní rodiny, je zároveň zahájením nové výstavy „Putování za předky.“ K vidění budou panely s rodokmeny a heraldika městských, šlechtických i církevních znaků.

CESTA DO STŘEDU PEVNOSTI je na facebooku ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekNa Závodu míru juniorů odstartuje 141 závodníků z celého světa
Další článekSpolečnost Lafarge Cement od května mění název na Holcim Česko
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno