Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV lokalitě poblíž Luny se budou čistit ulice bez zákazu parkování

V lokalitě poblíž Luny se budou čistit ulice bez zákazu parkování

Litoměřice – Město Litoměřice ve spolupráci s Technickými službami města vychází vstříc obyvatelům ulic Stránského, Mládežnická a Družstevní. Kvůli probíhající uzavírce ulice Michalovická, a z ní plynoucích ztížených možností parkování, nebudou ve zmíněných ulicích při jejich čištění umísťovány značky zákazu zastavení.

Lidé zde tak budou moci nechat své automobily zaparkované u domů i v průběhu úklidu komunikací.

„Uvědomujeme si, jak těžké je v současné době pro tamní obyvatele parkování. Pokud by došlo ještě v době čištění ulic k zákazu, situace by byla neúnosná,“ vysvětlil místostarosta města Jiří Adámek, do jehož gesce spadá doprava.

První úklid v této lokalitě proběhne příští týden (9. a 10. května). Možnost nechat svůj vůz zaparkovaný u domů dostanou řidiči i při dalších čištěních v červnu a srpnu. O říjnovém termínu se rozhodne až podle aktuálního stavu oprav v Michalovické ulici.

„Čištění komunikací budeme tedy dělat bez odtahů vozidel, a to ručním vyfukováním pod auty na průjezdnou část ulice. Úklid pak provedeme pomocí samosběru. Přes vyšší pracnost věřím, že se nám podaří vše provést ke spokojenosti občanů, a přispět tak alespoň trochu ke zmírnění nepříznivého dopadu na parkování v době uzavírky Michalovické ulice,“ upřesnil Vítězslav Votruba, ředitel Technických služeb města.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -