Středa, 24 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

LitoměřickoDalší akcemi nabitý víkend je tady. Zatímco ten příští bude ve znamení pálení čarodějnic, ten aktuální udělá radost hlavně fandům dobrého jídla a pití. Vyrazit můžete i na Řípskou pouť.

Litoměřické Letní kino na Střeleckém ostrově potřebuje v sobotu 22. dubna Vaši pomoc – areál je potřeba uklidit a připravit na sezónu. Všechny ruce se hodí! Brigáda začne v 10 hodin. Nářadí, rukavice a drobné občerstvení pro všechny brigádníky zajištěno. Podrobnosti jsou TADY.

V Litoměřicích, na Zahradě Čech, v sobotu vyvrcholí Mezinárodní pivní festival. Od 14 hodin můžete v pavilonu H ochutnat to nejlepší z produkce 29 pivovarů. Bude i doprovodný kulturní program, který obstará například  FOLIMANKA BLUES nebo Synové výčepu. Vstupné je 100,- Kč. Podrobnosti jsou ZDE.

Nezklamou ani Vinařské Litoměřice v prostorách hradu a Kulturního a konferenčního centra.  Jedna z největších výstav s vinařskou tématikou v ČR začne v 10 hodin. Doprovodný kulturní program obstará Cimbálová muzika Slovácko. Akce se letos účastní několik desítek vinařů – a to nejen z Čech a Moravy, ale také ze zahraničí.

V sobotu 22. dubna také proběhne Jarní kolo Sbírky potravin. Udělejte dobrý skutek! Stačí v době od 8 do 18 hodin nakoupit v některém ze zapojených supermarketů a zboží předat dobrovolníkům v zelených zástěrách za pokladnami. Pomohou jakékoliv konzervy, rýže, těstoviny, instantní polévky, dětské výživy nebo základní hygienické potřeby. Podrobnosti jsou TADY.

V Úštěku budou v sobotu k vidění desítky historických automobilů. Na hrázi jezera Chmelař si je můžete prohlédnut od 14 do 16 hodin. Vystavené vozy budou z let 1930 – 1990, pět automobilů budou přímo exponáty Škoda Muzea v Mladé Boleslavi. Podrobnosti jsou TADY.

Celý víkend probíhá také vyhlášená Řípská pouť, na kterou Vás díky Destinační agentuře České středohoří odveze výletní vláček nebo speciální autobusová linka. Otevřená scéna na úpatí hory Říp Vám nabídne vše, na co jste byli dosud zvyklí – včetně kulturního programu. Vystoupí místní i přespolní kapely a chybět nebude ani prodejní výstava drobného zvířectva a seskok parašutistů. Informace najdete TADY.

Ve Štětí v neděli 23. dubna zahajují turistickou sezónu. Chcete-li si krásný jarní den užít naplno, přijďte na hřiště ve Stračí a to v 9.45 hodin. Jarní výlet po Naučném putování loupežníka Štětky se soutěžemi bude bavit děti i dospělé.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -