Pátek, 26 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůSportHokejHokejisté se v 1. lize udrží. Město jim půjčí deset milionů korun

Hokejisté se v 1. lize udrží. Město jim půjčí deset milionů korun

Litoměřice – HC Stadion Litoměřice bude i nadále hrát l. hokejovou ligu ČR — Chance ligu. Finanční problémy, do kterých se dostal, mu pomůže překlenout město mimořádnou půjčkou ve výši deseti milionů korun.

Použita má být na úhradu aktuálně splatných závazků vůči dodavatelům a soukromým subjektům, které vznikly ukončením spolupráce s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH).

Po dlouhé diskusi tak rozhodli většinou hlasů litoměřičtí zastupitelé. Jednomyslnou podporu vyjádřil tomuto kroku i finanční výbor, jež je poradním orgánem zastupitelstva. Splátka bude rozložena do pěti let. „Při rozhodování jsme zohlednili dlouhodobě úspěšnou reprezentaci města, nadprůměrnou návštěvnost, která svědčí o zájmu obyvatel, a chystaná úsporná opatření v provozu klubu,“ okomentoval výsledek jednání zastupitelstva starosta Radek Löwy.

Jisté záruky městu skýtá licence pro 1. ligu. Její aktuální hodnota podle sportovního ředitele klubu Jana Fišery dosahuje 12 milionů korun a zájem o odkup již projevily tři kluby. „Věříme však, že díky mimořádným úsporným opatřením, která jsme přijali, a pomoci města dokážeme finanční situaci stabilizovat. Hráči, přestože jsme jim snížili platy, zůstali a jdou do toho s námi,“ věří v lepší zítřky Jan Fišera, který zastupitelům za podporu poděkoval. V případě opačného rozhodnutí města by totiž zřejmě hokej dospělých skončil, a to i vlivem bezprecedentního nárůstu cen a inflace.

Rozpočet HC Stadion Litoměřice činí ročně 20 milionů korun. Zhruba 14 milionů korun si klub shání vlastními silami. Zbývajících 6 milionů dostává od města v rámci programu určeného na podporu sportu, a to primárně na děti a mládež.

Druhá nejvyšší hokejová soutěž se v Litoměřicích hraje od roku 2010, nyní tedy skončila 13. sezona, což litoměřický klub řadí na druhé místo mezi účastníky soutěže. Navíc v této sezoně byli Litoměřičtí jediní zástupci ze severu Čech. Průměrná návštěva v letošní sezoně dosáhla téměř 1.200 diváků, což je v této soutěži jedna z nejvyšších.  

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -