Středa, 24 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyHrad po roce opět patřil orchestrům ZUŠ  

Hrad po roce opět patřil orchestrům ZUŠ  

Litoměřice – Tradičním Koncertem orchestrů v hradním sále MKZ Litoměřice navázala ZUŠ na nedávná veřejná vystoupení.

Kapely, které se ve středu 12.dubna večer představily, byly vlastně stejné jako loni – tedy Nezrychluj! Martina Štece, Blues Combo LT a Schizzo Band, které vede Jan Veselý, a nejpočetnější těleso – Junior Band pod taktovkou Zdeňka Růžičky. Rozdíl přece jen jeden byl – muzikanti se v souvislosti s generační obměnou střídají a pozvolna se inovuje i repertoár.

Ke cti nových hráčů budiž to, že své party (díky kantorům) zvládají, aniž by úroveň kapel nijak utrpěla. A tak jsme slyšeli mj. třeba Garnerovu „Misty“ (Nezrychluj!), dvě McCartneyho skladby s příchutí Beatles v zajímavých úpravách „Norwegian Wood (Blues combo LT) a „Here, There and Everywhere“ (Junior Band), nebo Carmenovu „On My Way in L.A.“, či „Mezi horami“ od Schizzo Bandu, alias Čechomoru.

Po přestávce převzala štafetu pětice zpěvaček ze třídy sólového pop zpěvu Zdeňka Jelena, aby ji v cíli úspěšně předala Junior Bandu. Tomu svěřují pořadatelé závěr již tradičně – zřejmě v duchu hesla „to nejlepší nakonec“. Swingující „mladíci“ nezklamali, roztleskanému publiku pak nadělili přídavek v podobě „Rock Around the Clock“ Billa Haleyho &His Comets. 

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -