Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíFotbal SK Štětí - FK Arsenal Česká Lípa 0:3 (18.3.2023)

Fotbal SK Štětí – FK Arsenal Česká Lípa 0:3 (18.3.2023)

VIDEO: SK Štětí – FK Arsenal Česká Lípa 0:3(0:3)

18.3.2023   18. kolo Fortuna Divize

     Vedoucí celek tabulky fortuna divize dospělých ve fotbale FK Arsenal Česká Lípa přilákal v sobotu 18. března na fotbalový stadion ve Štětí velký počet diváků.  Domácí SK Štětí  před týdnem na umělé trávě v Mladé Boleslavi prohrálo 6:3 s Kosmonosy a dnešní zápas 18. kola proti favoritovi byl výzvou k zisku prvních jarních bodů.

     (05:10) V první půlhodince zápasu diváci viděli nakrátko rozehraný volný přímý kop zakončený střelou Matěje Šimona, která branku Štětí neohrozila. (08:21)Příliš nebezpečná nebyla ani střela Tomáše Petra, která byla pro Michala Krále v brance České Lípy snadnou záležitostí. (30:12) Úspěšný nebyl ani druhý volný přímý kop hostů. Pokus Patrika Havla Václava Čížka v brance nevystrašil. (30:45) Cestu k úspěchu zahájili hosté ve 32. minutě. Domácí váhavou rozehrávkou přišli snadno o balón na vlastní polovině a trest přišel okamžitě. Matyáš Kazda předvedl šikovné nohy a hosté šli do vedení 1:0. (34:47) Sporný moment se odehrál za další 4 minuty. Hlavní rozhodčí Michal Chládek nechal bez povšimnutí vysokou nohu Martina Bulejky a David Halbich krásnou střelou přes celou branku dostal hosty do vedení 2:0.  (37:47) A když ve 39. minutě zaváhal brankář Štětí, tak se  míče zmocnil Matěj Šimon, předložil ho Martinu Žižkovi a po brance na 3:0 se domácím fanouškům už začínala točit hlava. (45:30)  Malou jiskřičku naděje mohl ještě v 1. minutě nastavení 1. půle vykřesat Jiří Vokoun, ale branka nestála na správném místě. (45:15) Hned po změně byl blízko dalšímu navýšení náskoku Martin Žižka, ale branka pro něj byla až moc malá. (60:51)  Domácí ve 2. poločase hráli aktivně a v 61. minutě se z čista jasna objevil  před brankou soupeře Vojtěch Pokorný. Chtěl zahrát na housle, ale správné tóny slyšet nebyly. (63:12) O chvilku později zahrával volný přímý kop Jiří Vokoun. Míč přeletěl všechno, co bylo v cestě až skončil v brance. Současně ale vyletěl nad hlavu praporek asistenta rozhodčího signalizující postavení mimo hru a gól se nekonal.  (76:32) Velkou příležitost skórovat měl střídající Michal Nosek po další chybě domácích, ale Václav Čížek míč za svá záda nepustil. (90:13) Ještě jednu šanci měl stejný hráč, ale ani tentokrát neuspěl. Mrzet to hosty nemuselo, protože i tak odjížděli domů s výhrou 3:0 spokojeni.

     Po 18. kole se na prvních 2 místech srovnaly mužstva FK Arsenal Česká Lípa a SK Újezd Praha 4 se 42 body. SK Štětí i přes třetí  jarní porážku zůstává stále na 10. místě s 20 body,. Jak dlouho ještě?  Tabulku uzavírá s 11 body SK STAP TRATEC Vilémov.

      V dalším 19. kole zajíždí SK Štětí v sobotu 25. 3. v 7:00 do Chomutova na letní stadion, kde je výkop zápasu s domácím celkem FC V 10:15. Za 14 dní v sobotu 1. dubna přijďte v 10:15 fandit na hřiště ve Štětí. Domácí tým se střetne v důležitém zápase se zachraňující se TJ Sokol Libiší.

Sestava: Václav Čížek-Pavel Fary (76. Tomáš Belák), Michal Obrtlík, Jiří Neuman, Jiří Vacek

               – Jiří Vokoun, Muamer Mešič, Štěpán Malý (66. Tomáš Mikina), Vojtěch Pokorný,

               Petr Stejskal (76. Jaroslav Horák) – Tomáš Petr     

Připraveni: Ondřej Kalous, Kryštof Hubený, Václav Sailer

Trenér: Michal Obrtlík – hrající Asistent: Jiří Neuman – hrající

Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Michal Chládek –Lukáš Machýček, Michal Štefan

Delegát: Petr Petřík

Hlavní pořadatel: Jiří Havner    215 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -