Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaRychlost řidiči nedodržují, pokutu dostala polovina z nich

Rychlost řidiči nedodržují, pokutu dostala polovina z nich

Litoměřicko – Počátkem tohoto týdne 13. a 14. 3 2023 probíhala v litoměřickém okrese další z březnových dopravních akcí. Tentokrát se jednalo o krajskou dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na dodržování pravidel silničního provozu.

Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akce zkontrolovali 89 vozidel a zjistili 45 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 27 500 korun.

U všech řidičů šlo o stejné přestupkového jednání, kterým bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti. Kontroly probíhaly v rámci celého okresu. Nejvíce hříšníků však policisté zaznamenali na Libochovicku, kde dokonce dva kontrolovaní řidiči jeli v obci více než 80 kilometrovou rychlostí.
Závažnějším jednáním tří řidičů, kdy se jednalo rovněž o rychlost, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Obdobné akce budou probíhat i v příštích dnech.

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -