Památník Terezín rozdává audioknihy zdarma

0
146

Terezín – Březen je v Památníku Terezín měsícem audioknihy! Ke každé zakoupené vstupence v tomto měsíci dostanou návštěvníci audioknihu  „Se žlutou hvězdou v prázdném kupé,“ která vznikla podle stejnojmenné knihy přeživší holokaustu a věhlasné dětské psychoterapeutky Lydie Tischlerové a novináře Petra Viziny. 

Lydia Tischlerová (*1929)

 březnu 1939 uprchl její otec přes Polsko do Anglie. Matka s Lydií a starší dcerou se pokusily dostat za ním. Odcestovat se jim nepodařilo, zastihl je začátek války. V září 1942 obdržely předvolání do transportu do Terezína. Odtud byly Lydia s matkou a sestrou v roce 1944 deportovány do Osvětimi, maminku Alžbětu po příjezdu nacisté zavraždili. Sestry poslali do pracovního tábora Oederan. Ke konci války je transportovali zpět do Terezína, kde se obě dočkaly osvobození. Po válce Lydia absolvovala ozdravný pobyt organizovaný Přemyslem Pitterem, kde se starala o mladší děti. Právě tady si uvědomila, že se péči o děti chce věnovat. Vycestovala do Velké Británie, kde vystudovala dětskou psychoterapii. V londýnském Cassel Centre spolu s manželem Dr. Salo Tischlerem zavedla dětskou a rodinnou psychoterapii. Podílela se na založení Evropské federace pro psychoanalytickou psychoterapii (EFPP) a angažovala se při výcviku odborníků na psychoterapii dětí a adolescentů v České republice. V současné době působí v Britské asociaci psychoterapeutů (BAP) a jako čestná členka České společnosti pro psychoanalytickou psychoterapii.

Petr Vizina *1967

Vystudovaný teolog, s celoživotním zájmem o žurnalistiku a umění, zejména o literaturu a hudbu. Rozhovory, glosy a komentáře publikuje na serveru Aktuálně.cz a v Českém rozhlase na stanici Plus má pořad Hovory Petra Viziny. Má za sebou 7 let v čele kulturní redakce zpravodajství České televize, pracoval v Lidových a Hospodářských novinách, psal do Respektu a Reflexu. Věnuje se hudbě, jako bubeník v kapelách Jardy Svobody.

Podrobnosti o otevírací době Památníku Terezín jsou ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekMDŽ můžete oslavit i v litoměřické knihovně
Další článekTenisový klub v Lovosicích hledá nové talenty
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno