Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto Litoměřice podpoří sportovní spolky a kluby ve stejné výši jako loni

Město Litoměřice podpoří sportovní spolky a kluby ve stejné výši jako loni

Litoměřice – I v letošním roce město Litoměřice finančně podpoří činnost místních sportovních oddílů. První dotace v celkové výši 11,3 milionu už schválili na posledním zasedání zastupitelé.

Peníze budou rozděleny mezi čtyři kluby. Konkrétně BK Lvice Litoměřice získá 900 tisíc korun. Dva miliony korun jsou určeny pro FK Litoměřicko. Pro HC Stadion Litoměřice 6,2 milionu korun. Slavoj BK Litoměřice dostane 2,2 milionu korun.

„Dotace na celoroční činnost těchto sportovních klubů byly navrženy zhruba ve stejné výši, jako tomu bylo v minulých letech. Řídili jsme se přitom koncepcí sportu platnou až do konce roku 2023,“ komentoval místostarosta Litoměřic Jiří Adámek s tím, že současná komise sportu, jejímž předsedou je Josef Mayer, má v letošním roce za úkol vytvořit koncepci novou.

Další finanční prostředky chce město Litoměřice rozdělit v rámci Programu podpory celoroční činnosti sportovních spolků, kde je pro letošek alokována částka 4,2 milionu korun. Žádost o příspěvek si mohou podat sportovní spolky se sídlem nebo působištěm v Litoměřicích, které celoročně pracují s mládežnickou základnou. Termín podání žádostí je od 18. do 29. ledna.

Výši dotace určují přesně stanovená kritéria, například členská základna a nejvyšší hraná soutěž, finanční náročnost a zajištění vícezdrojového financování, tradice, atraktivita sportu a jiné.

Podklady pro žádost o dotaci najdou zájemci přehledně online pod odkazem https://www.litomerice.cz/dotace

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -