Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZŠ Antonína Baráka podporuje finanční gramotnost

ZŠ Antonína Baráka podporuje finanční gramotnost

Naši žáci 2. tříd se zúčastnili zážitkového dopoledne s Českou spořitelnou. V rámci projektu „Kam se kutálí peníze“ si vyzkoušeli život dospělých, např. chodit do práce, dostat výplatu, zaplatit poplatky a ještě k tomu všemu nějaké peníze ušetřit.

Po celou dobu se jim věnovali odborníci, kteří děti provázeli a pomáhali jim s jednotlivými situacemi a úkoly. Za splnění všech aktivit dostaly děti dárky, které uplatní v rozvoji finanční gramotnosti.

Některé děti znají pojmy jako hypotéka nebo nájem, ale netuší rozdíl mezi mincemi a bankovkami. Ani vlastně neví, odkud rodiče berou peníze. Věříme, že právě tento skvěle promyšlený a realizovaný projekt jim pomohl se lépe orientovat ve světě financí.

Děti byly opravdu nadšené a jistě se v budoucnu naučí lépe s penězi hospodařit. Děkujeme týmu České spořitelny a těšíme se na další spolupráci.

Autor: Mgr. Zuzana Drobná, koordinátorka projektu

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -