Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůSportHokejStadion má nového předsedu, tím se stal dosavadní ředitel Jan Fišera

Stadion má nového předsedu, tím se stal dosavadní ředitel Jan Fišera

Litoměřice – Stadion má nového předsedu. Tím byl jmenován dosavadní ředitel Jan Fišera, který v klubu a hokejovém prostředí působí už řadu let. Daniel Sadil ukončil činnost na vlastní žádost, do konce aktuální sezony ale bude z důvodu kontinuity vést A tým. V nejužším vedení klubu nebude pokračovat ani dosavadní místopředseda a dlouholetý předseda klubu Jaromír Tvrzník.

Litoměřický hokej má nového předsedu, kterým se stal Jan Fišera, jenž doposud zastával funkci ředitele klubu.

„Je mi velkou ctí, že mohu vykonávat tuto novou funkci. Zároveň je to pro mě velký závazek a zodpovědnost. Ve své práci bych rád navázal na bývalé vedení, což nebude vůbec jednoduché. Klub bych chtěl dál rozvíjet po všech stránkách. Je to dost náročný úkol, ale těším se na něj,“ uvedl nový šéf Stadionu.

Na pozici předsedy Fišera nahradil Daniela Sadila, který ukončil funkcionářskou činnost ve Stadionu na vlastní žádost. Aby byla zachována kontinuita, bude až do konce sezony 2022/2023 působit u A týmu.

„Po 16 letech ve vedení výkonného výboru a 8 letech v roli předsedy klubu jsem se tuto funkci rozhodl opustit. Byly to náročné i krásné roky, které byly naplněné radostí z toho, kolik dětí jsme dokázali přivést k tomuto sportu, zajistili jim hodnotnou náplň volného času i kvalifikované trenéry a v neposlední řadě i kvalitní vzory v podobě „A“ týmu dospělých, jenž už je renomovaným účastníkem 2. nejvyšší soutěže v Česku a v posledních sezónách se pravidelně umísťuje na jejích předních příčkách. To vše si vyžádalo plné nasazení pracovní i časové. Úspěchy klubu mě navíc přivedly k dalšímu angažmá ve výkonném výboru ČSLH a i v souvislosti s nedávnou personální změnou v jeho předsednictvu nechci, aby má činnost ve vedení Českého hokeje byla účelově spojovaná s klubem a zneužívaná k jeho neoprávněné kritice. Proto jsem se rozhodl v klubu zůstat už „jen“ na pozici manažera profesionálního „A“ týmu v Chance lize. A předsednickou pozici s pocitem splněné mise a s klidným svědomím předávám Janu Fišerovi – člověku, který byl po celou dobu ve vedení klubu po mém boku a teď je na to jako můj nástupce plně připravený.“

Nového předsedu si pochvaluje i bývalý místopředseda Jaromír Tvrzník, podle kterého je Stadion v těch nejlepších rukách. „Honzu znám od jeho šestnácti nebo sedmnácti let. Tehdy jsem ho oslovil, aby dělal sekretáře, protože jsem věděl, že je to chytrý kluk a má rád hokej. On to tenkrát přijal, tu práci se naučil a dělal ji bezvadně. V hokeji si prošel vším, pískal, trénoval, hrál… Je to zběhlý bafuňář a já si myslím, že lepší typ tady v Litoměřicích není a kdekdo nám ho může závidět. Jsem hrozně rád, že Honza teď kývnul na funkci předsedy a nevidím nikoho jiného, kdo by to po Danovi Sadilovi mohl dělat. Věřím, že laťku, kterou tady Dan nasadil, ještě pozvedne.“

Autor: Martina Kramerová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -