Čtvrtek, 28 března, 2024
11.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVěřící začali nový rok mariánským svátkem

Věřící začali nový rok mariánským svátkem

Litoměřice – Nový rok 2023 začali věřící z litoměřické farnosti zasvěceným svátkem – slavností Matky Boží Panny Marie. Nedělní mši svatou v kostele Všech svatých sloužil děkan P. Józef Szeliga.

V úvodu homilie přečetl pastýřský list litoměřického biskupa Jana Baxanta,  zdůrazňující Matku Ježíšovu jako prostřednici míru, pokoje a veškerého Božího požehnání.

Poděkoval dále za uplynulý rok a připomněl, že první den v roce je nejen významným mariánským svátkem, ale také Světovým dnem modliteb za mír.  Vyzval věřící k modlitbám za ukončení válečného konfliktu na Ukrajině i všude ve světě. V přímluvách farní společenství vzpomnělo také památku v sobotu zesnulého bývalého papeže Benedikta XVI.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -