Pátek, 26 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Druhý adventní víkend je tady a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Tentokrát je toho opravdu hodně. Pokud jste rozhodnuti, že tento víkend začnete s vánočními přípravami, a potřebujete se dostat do té správné nálady, mrkněte! S akcemi se roztrhl pytel, je z čeho vybírat! Vyrazit dokonce můžete i za sportem.

V Litoměřicích se v sobotu 3. prosince koná ADVENTNÍ JARMARK V HRADU. Akce startuje v 10 hodin dopoledne a nabídne celou řadu tipů na vánoční dárky. Nakoupit můžete keramiku, vánoční ozdoby, medovinu, kvalitní čokoládu, mýdla, svíčky a spoustu dalšího. Na nádvoří budou samozřejmě živá zvířátka a stánky s občerstvením. Podrobnosti najdete TADY.

V Domě dětí a mládeže Rozmarýn mají v sobotu Den deskových her. Přijďte si zahrát deskové, karetní nebo logické hry! Můžete také načerpat inspiraci na vánoční dárky. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi, pro jednotlivce i pro skupinky kamarádů. Podrobnosti jsou TADY.

Malé Žernoseky Vás v sobotu zvou na MIKULÁŠSKÝ BĚH. Závod s kategoriemi pro děti i dospělé začíná v 10 hodin startem dětských závodů, dospělí startují o hodinu později. Zatímco děti poběží jen několik stovek metrů, na dospělé čeká trať o délce několika kilometrů. Všichni dostanou perníkovou medaili na památku a ti nejlepší navíc krásné ceny. Občerstvení pro závodníky zajištěno. Podrobnosti jsou TADY.

Státní zámek Libochovice v sobotu 3. prosince pořádá speciální vánoční prohlídky. Vezměte děti a přijďte, bude to paráda. V zámeckých interiérech potkáte čerta, Mikuláše, anděla a spoustu dalších postav, které jsou spjaté s adventem  – třeba svatou Lucii. Zámecké interiéry budou vánočně vyzdobené a na nádvoří Vás čekají stánky s občerstvením a vánočním zbožím. Podrobnosti jsou TADY.

Pokud máte v sobotu cestu do Terezína, stavte se s dětmi na Kavalír 2. Od 16 hodin bude plný čertů. Na místě také pekelný oheň, buřty k opečení a horký čaj. Zhruba v 17 hodin má dorazit Mikuláš. Podrobnosti jsou TADY.

Čerti budou v sobotu 3. prosince také na zahradě Muzea českého granátu v Třebenicích. Peklo v režii místního Sboru dobrovolných hasičů, se tady otevře v 16 hodin. Podrobnosti jsou TADY.

V neděli 4. prosince jste zváni hned na dvě divadelní představení. Divadlo Karla Hynka Máchy v Litoměřicích uvede v 10 hodin pohádku Čert a Káča. S příběhem na motivy klasické pohádky Boženy Němcové do Litoměřic přijede Divadelní agentura Praha. Pohádka je plná písniček a bude zaručeně bavit malé i velké diváky. Podrobnosti jsou TADY.

Kulturní dům Říp v neděli nabídne loutkoherecké představení vhodné pro diváky už od tří let věku. Pohádka Vánoční putování s anděly je plná krásných koled a děti seznámí s adventní dobou a všemi zvyky, které se k ní pojí. Podrobnosti jsou TADY. Hraje divadlo Pruhované panenky.

V 16 hodin můžete do Kulturního domu Říp přijít znovu – tentokrát na Mikulášskou show s nadílkou. Pořad plný soutěží a zábavy připravilo Divadlo Hnedle Vedle. Děti mají v ceně vstupného balíček! Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -