Pátek, 19 dubna, 2024
3.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiUžijte si zlaté Vánoce s MKZ Litoměřice!

Užijte si zlaté Vánoce s MKZ Litoměřice!

Litoměřice – Vánoce, to nejkrásnější období v roce se kvapem blíží a Městská kulturní zařízení v Litoměřicích právě představují program tradičních vánočních trhů na Mírovém náměstí. Dřevěné domečky, andělé, Ježíškova pošta, vůně svařeného vína, sváteční melodie a rozzářené oči dětí, takové budou letošní VÁNOČNÍ TRHY v Litoměřicích.

Konat se budou v čase předvánočním, a to od 9. do 23. prosince každý den v době od 11 do 20 hodin. Asi nikoho nepřekvapí, že letošní vánoční trhy se ponesou v duchu ZLATÉ. A na co se návštěvníci mohou těšit? Už v minulém roce sklidila kouzelná vánoční dekorace obrovský úspěch. Na vánočních trzích nebudou opět chybět nazdobené slavnostní vstupní brány, osvětlená kašna, dřevěné stánky i světlené dekorace.

Program vánočních trhů bude plný koled, pohádek pro děti, soutěží i koncertů. Ani letos nepřijdete o vánoční stromečky nazdobené litoměřickými mateřskými školkami a dalšími dětskými subjekty a oblíbenou JEŽÍŠKOVU POŠTU. Andělskou dopisní schránku bude opět možné najít u fotokoutku. V průběhu 15 dnů budou náměstím znít vánoční melodie, dětem zahraje Štěpánčino divadlo, pěvecké sbory, zahraje Rosťa Pechoušek, kapela NO NAME LT, Voice, 4TETy či Podřipský žesťový kvintet. První sobotu Vánočních trhů zpestří program zpěvák a herec JOSEF VÁGNER. Celé trhy slavnostně zakončí koncert Zuzany Stirské s FINE GOSPEL TIME.

 „Po dvouleté pauze to vypadá, že se konečně vrátíme k oslavám adventního času. Času, kdy připravujeme na Mírovém náměstí Rozsvícení vánočního stromu a vánoční trhy. Letošní trhy se ponesou v duchu významné barvy – „Zlaté Vánoce“. V minulém roce neměli lidé takovou možnost si plnohodnotně námi připravenou výzdobu vychutnat. Letos za běhu akce to bude zajisté kouzelnější. Celý prostor bude dekorován a program bude laděn tak, aby to oslovilo primárně naše nejmenší publikum, pro které je to opravdu kouzelný čas,“ řekla Michaela Mokrá, ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích.

Autor: Daniela Kekrtová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -