Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiRozdávali radost - muzikou!

Rozdávali radost – muzikou!

Litoměřice – Čtvrteční „Koncert pro radost, aneb Než přijde čas vánoční“ připravený litoměřickou ZUŠ nezůstal svému názvu nic dlužen, vše inzerované v něm bylo v míře vrchovaté obsaženo. Patří za to dík účinkujícím i výtečnému publiku, které zcela zaplnilo Varhanní sál ZŠ Boženy Němcové.

„Instrukce“, jak a s jakou intenzitou mají posluchači tleskat, poskytl v úvodu se vtipem sobě vlastním sbormistr litoměřického Hlásku Jakub Kacar. Mladým zpěvákům pod jeho vedením pomohl tento „doping“ k pěknému výkonu. Předvedli známé písničky přešité zajímavými aranžemi svého sbormistra. Třeba Svěrákovu „Pod dubem, za dubem“, nebo „Vánoční směs“ – v mírné, ale vkusné parodii na vánoční sentiment. Sbor doprovodil miniorchestr, který se podařilo Jakubovi sestavit z vlastních zdrojů (ZUŠ).

O druhou radostnou porci se postaralo duo kantorů ZUŠ Iveta Šindelářová na vibrafon a Václav Krahulík na klavír. Zaujali precizním provedením náročných kompozic legendárního jazzmanna Chicka Corey i pozoruhodnou Václavovou vlastní tvorbou. Skvělé!

Do třetice radosti přispělo ústecké vokální uskupení Panoptikum vedené Janou Eichler Honců, které potěšilo např. písní Stevieho Wondera „I Just Called To Say I love you“. Zněly i další zajímavě aranžované pop skladby 80. a 90.let (Take the Pressure Down…). Sbor, jehož základ vznikl před několika lety na ústecké univerzitě UJEP, vydařený program zakončil přídavkem, který posluchače i hezky rozpohyboval.   

„Jsme rádi, že se nápad, s nímž jsem přišla – totiž uspořádat s ústeckým sborem koncert a přizvat i sbor z Litoměřic, podařilo uskutečnit. Věřím, že se nám něco podobného povede zopakovat i v budoucnu,“ konstatovala Iveta Šindelářová.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -